Την ακύρωση όλων των δια ζώσης μαθημάτων που ήταν προγραμματισμένα στις αίθουσές του ανακοίνωσε σήμερα (01.02.2022) το πανεπιστήμιο UCLA στις ΗΠΑ, έπειτα από βίντεο που έλαβε, στο οποίο ένας πρώην λέκτορας απειλεί μέλη του τμήματος Φιλοσοφίας και κάνει λόγο για μαζικό πυροβολισμό.

«Τα μαθήματα θα γίνουν σήμερα από απόσταση», διευκρινίζει σε ανακοίνωση εκπρόσωπος του φημισμένου πανεπιστημίου, στο οποίο σπουδάζουν συνολικά περισσότεροι από 44.500 φοιτητές.

Ο δράστης των απειλών «είναι υπό παρακολούθηση και δεν βρίσκεται στην Καλιφόρνια», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος, επικαλούμενος τις δυνάμεις επιβολής της τάξης που βρίσκονται εκτός της Πολιτείας.

Σύμφωνα με τη Daily Bruin, την εφημερίδα που εκδίδουν οι φοιτητές του UCLA, η αστυνομία του πανεπιστημίου διενεργεί έρευνα για τον πρώην λέκτορα Μάθιου Χάρις, που δίδασκε φιλοσοφία στο UCLA και εξαπέλυσε απειλές κατά φοιτητών και εργαζομένων.

Σύμφωνα με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του τμήματος Φιλοσοφίας, ο Μάθιου Χάρις έστειλε αρκετά προσωπικά μηνύματα στα πρόσωπα αυτά, με το link προς ένα βίντεο με τίτλο «Φιλοσοφία UCLA (μαζικοί πυροβολισμοί)», καθώς και ένα μανιφέστο 800 σελίδων που περιείχε απειλές.

Σύμφωνα με τη Los Angeles Times, τα μηνύματα αυτά εστάλησαν την Κυριακή και είναι γεμάτα ρατσιστικές προσβολές και απευθύνονται σε Εβραίους και Ασιάτες.

Ο άνδρας είχε τεθεί σε διοικητική αργία πέρυσι την άνοιξη, αφότου κατηγορήθηκε ότι έστειλε βίντεο πορνογραφικού περιεχομένου σε έναν φοιτητή ή μια φοιτήτρια, γράφει η Daily Bruin. Το πανεπιστήμιο είχε ανοίξει έρευνα σε σχέση με τις κατηγορίες αυτές.

Οι πυροβολισμοί, ειδικά στα σχολεία, τα εμπορικά κέντρα ή τους χώρους λατρείας, είναι ένα επαναλαμβανόμενο κακό στις ΗΠΑ που οι διαδοχικές κυβερνήσεις ήταν ανίσχυρες να σταματήσουν, κυρίως λόγω των διατάξεων του Συντάγματος που προστατεύει το δικαίωμα των Αμερικανών πολιτών στην οπλοκατοχή.

Τα βίαια επεισόδια με τη χρήση πυροβόλων όπλων στις ΗΠΑ αυξήθηκαν μετά την έναρξη της πανδημίας στη χώρα. Σύμφωνα με τον ιστότοπο Gun Violence Archive, τα περιστατικά αυτά μετρούν 44.000 και πλέον νεκρούς το 2021.

Διαβάστε ακόμη

Στη δίνη της ενεργειακής κρίσης τα ευρωπαϊκά νοικοκυριά – Τι μέτρα λαμβάνουν οι κυβερνήσεις

Παγίδα ΕΝΦΙΑ με τη διασύνδεση κτηματολογίου και Ε9

Έρευνα ΟΠΑ: Το 85% των εργαζομένων επιθυμεί να συνεχίσει την τηλεργασία