Σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής κυβέρνησης που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο η καταναγκαστική εργασία των Ουιγούρων στην Κίνα, ώθησε τις ΗΠΑ να προσθέσουν ακόμα τρεις εταιρείες σε λίστα απαγόρευσης εισαγωγών.

Πρόκειται για τον κατασκευαστή υποδημάτων Dongguan Oasis Shoes, τον κατασκευαστή ηλεκτρολυτικού αλουμινίου Xinjiang Shenhuo Coal and Electricity και τον επεξεργαστή τροφίμων Shandong Meijia Group, επίσης γνωστό ως Rizhao Meijia Group, αναφέρει η ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS).

«Μέσω αυτών των ενεργειών, το DHS αυξάνει την εστίασή του στα θαλασσινά, το αλουμίνιο και τα παπούτσια – τομείς που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην οικονομία της Xinjiang – και διασφαλίζει ότι τα προϊόντα που κατασκευάζονται με καταναγκαστική εργασία θα μείνουν εκτός της αμερικανικής αγοράς», ανέφερε το υπουργείο σε ξεχωριστή ανακοίνωση.

Δεκάδες εταιρείες έχουν προστεθεί στον κατάλογο οντοτήτων του Uyghur Forced Labor Prevention Act, ο οποίος περιορίζει την εισαγωγή αγαθών που συνδέονται με αυτό που η αμερικανική κυβέρνηση έχει χαρακτηρίσει ως συνεχιζόμενη γενοκτονία των μειονοτήτων στη δυτική περιοχή Xinjiang της Κίνας.

Αμερικανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι οι κινεζικές αρχές έχουν δημιουργήσει στρατόπεδα εργασίας για Ουιγούρους και άλλες μουσουλμανικές μειονοτικές ομάδες κάτι που αρνείται το Πεκίνο.

Η κινεζική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Στο παρελθόν έχει αποκαλέσει τον εν λόγω αμερικανικό κατάλογο «εργαλείο λίγων Αμερικανών πολιτικών για να διαταράξουν τη σταθερότητα στη Σιντζιάνγκ και να περιορίσουν την ανάπτυξη της Κίνας».

Διαβάστε ακόμη

Πετρέλαιο: Πρόβλεψη-φωτιά από τη Citi – «Βουτιά» του Brent στα 60 δολάρια μέσα στο 2025

Σιμσέκ: Η Τουρκία κάνει πίσω στα σχέδια για φορολόγηση στις συναλλαγές μετοχών (tweet)

Αναβάθμιση της Eurobank από τη Moody’s

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ