Διεθνή

ΗΠΑ: Υποχωρεί με αργούς ρυθμούς η ανεργία – Έπεσε στο 6,3% τον Ιανουάριο

  • newsroom


Μικρή πτώση της ανεργίας σε σχέση με τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο – Δημιουργήθηκαν 49.000 θέσεις εργασίας

Η ανεργία στις ΗΠΑ υποχώρησε ελαφρώς τον Ιανουάριο, καθώς άρχισαν να δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας, αλλά με βραδύ ρυθμό.

Το γεγονος αυτό δείχνει ότι η πανδημία που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός εξακολουθεί να περιορίζει την οικονομική δραστηριότητα.

Με βάση τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, η ανεργία τον Ιανουάριο ανήλθε στο 6,3%, από το 6,7% τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, ενώ δημιουργήθηκαν 49.000 θέσεις εργασίας.

Πάνω από 10 εκατ. οι άνεργοι

Η δημιουργία θέσεων εργασίας συνιστά μια αναστροφή της τάσης που είχε παρατηρηθεί τους προηγούμενους μήνες. Αν και αυτό αποτελεί ενθαρρυντική ένδειξη, οι αναλυτές επισημαίνουν ότι ο ρυθμός τους αφήνει να εννοηθεί ότι η αγορά εργασίας απέχει ακόμη πολύ από το να καλύψει τη ζημιά που προκάλεσε η πανδημία.

Οι άνεργοι ανέρχονται συνολικά στα 10,1 εκατομμύρια, είναι δηλαδή διπλάσιοι από πέρυσι, πριν ξεσπάσει η κρίση.

Απαισιόδοξος ο Μπάιντεν

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, σε συνάντηση που είχε με Δημοκρατικούς βουλευτές στον Λευκό Οίκο, εμφανίστηκε απαισιόδοξος, λέγοντας ότι με τον σημερινό ρυθμό θα χρειαστούν δέκα χρόνια για να επανέλθει το ποσοστό απασχόλησης στα προ κρίσης επίπεδα.

Τόνισε δε ότι για τον λόγο αυτόν χρειάζεται να αναληφθούν «επιθετικές» πρωτοβουλίες και προέτρεψε τα μέλη του Κογκρέσου να ενεργήσουν γρήγορα, εγκρίνοντας το πακέτο μέτρων ανακούφισης για τους πολίτες.

Διαβάστε ακόμη

Δεν τα «βρίσκουν» Εθνική – Hines για το mall της Πειραιώς

Netflix: Οι μυστικοί κωδικοί και πώς να αποκτήσετε πρόσβαση σε «κρυμμένες» ταινίες και σειρές

ΟΛΘ: Οι 5 υποψήφιοι για την 6η προβλήτα

 

Απόρρητο Απόρρητο