Διεθνή

ΗΠΑ και ΕΕ σχηματίζουν κοινό μέτωπο κατά των Big Tech

  • newsroom


Η κίνηση αυτή αποσκοπεί στον περιορισμό της αυξανόμενης δύναμης των αμερικανικών τεχνολογικών κολοσσών, όπως η Google, το Facebook, η Apple και η Amazon

Με σκοπό τον περιορισμό της αυξανόμενης ισχύς των εταιρειών της Big Tech, Ηνωμένες Πολιτείες και Ευρωπαϊκή Ενωση σχεδιάζουν να υιοθετήσουν μια πιο ενοποιημένη προσέγγιση, σύμφωνα με το προσχέδιο υπομνήματος που επικαλείται το Reuters.

Eιδικότερα, με τις ΗΠΑ και την Ευρώπη να προσπαθούν να περιορίσουν την αυξανόμενη δύναμη των αμερικανικών τεχνολογικών κολοσσών, όπως η Google, το Facebook, η Apple και η Amazon, μια τέτοια συνεργασία έχει καταστεί εξαιρετικά σημαντική για τις ρυθμιστικές αρχές και των δύο πλευρών του Ατλαντικού και θα κάνει δυσκολότερο για την αμερικανική τεχνολογική βιομηχανία να εναντιωθεί στους νέους κανόνες.

Η κίνηση αυτή θα είναι μεταξύ των ανακοινώσεων για την τεχνολογία, το κλίμα, το εμπόριο και τις αλυσίδες εφοδιασμού που πιθανότατα θα γίνουν στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εμπορίου και Τεχνολογίας ΗΠΑ-ΕΕ στις 29 Σεπτεμβρίου στο Πίτσμπουργκ.

Την ίδια ώρα η Google, η οποία αντιμετωπίζει αρκετές αγωγές για αντιμονοπώλιο στις ΗΠΑ σχετικά με τη διαφημιστική της δραστηριότητα, είναι αντιμέτωπη επίσης με μια εκτεταμένη έρευνα σε βάρος της, που σχετίζεται με την τεχνολογία διαφημίσεων στην ΕΕ.

«Εχουμε εντοπίσει κοινά θέματα ανησυχίας που αφορούν την ισχύ «κηδεμονίας» που έχουν οι μεγάλες πλατφόρμες και την ευθύνη των διαδικτυακών μεσάζοντων», αναφέρει το σημείωμα, προσθέτοντας ότι μπορούν να γίνουν περισσότερα για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης.

«Αυτό περιλαμβάνει ιδίως την ευθύνη των διαδικτυακών διαμεσολαβητών να προστατεύουν τις δημοκρατικές διαδικασίες από τον αντίκτυπο των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων» υπογραμμίζει το σημείωμα.

Διαβάστε ακόμη:

ΔΕΗ: Ισχυρές πιέσεις για τη μετοχή – Η αγορά σταθμίζει τα δεδομένα της ΑΜΚ (Upd)

Δημόσιοι υπάλληλοι: Πρόστιμο €300 στους ανεμβολίαστους αν δεν κάνουν τεστ

Σκάνδαλο Theranos: 600 σελίδες «φωτιά» – Πόσα εκατ. κατάφερε να πάρει η Χολμς από μεγιστάνες αφού τους φλέρταρε