Διεθνή

ΗΠΑ: Μείωση στις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας μετά από έναν χρόνο

  • newsroom


Η ανάκαμψη της αγοράς εργασίας ανεβάζει ταχύτητα, καθώς η οικονομία τροφοδοτείται από την ταχεία βελτίωση της κατάστασης στη δημόσια υγεία και το τεράστιο πακέτο μέτρων κρατικής οικονομικής στήριξης

Για πρώτη φορά μετά από τουλάχιστον έναν χρόνο οι πολίτες στις ΗΠΑ που την περασμένη εβδομάδα υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας ήταν λιγότεροι, καθώς η ανάκαμψη της αγοράς εργασίας ανεβάζει ταχύτητα.

Αυτό φαίνεται ότι οφείλεται στο γεγονός ότι η οικονομία τροφοδοτείται από την ταχεία βελτίωση της κατάστασης στη δημόσια υγεία και το τεράστιο πακέτο μέτρων κρατικής οικονομικής στήριξης.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εργασίας της χώρας, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας διαμορφώθηκαν συνολικά σε προσαρμοσμένη βάση στις 498.000 για την εβδομάδα έως την 1η Μαΐου, συγκριτικά με 590.000 μία εβδομάδα νωρίτερα.

Είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα του Μαρτίου του 2020, όταν επιβλήθηκε η αναστολή λειτουργίας των μη απαραίτητων επιχειρήσεων, προκειμένου να επιβραδυνθεί το πρώτο κύμα κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters προέβλεπαν ότι ο αριθμός των νέων αιτήσεων θα διαμορφωνόταν στις 540.000.

Τον τελευταίο χρόνο, η κυβέρνηση έχει προσφέρει μέτρα στήριξης ύψους σχεδόν 6 τρισ. δολαρίων προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της πανδημίας. Οι Αμερικανοί ηλικίας 16 και άνω είναι πλέον σε θέση να λάβουν εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα πολιτείες όπως της Νέας Υόρκης, του Νιου Τζέρσεϊ και του Κονέκτικατ να προχωρούν σε άρση των περισσότερων περιορισμών που επιβλήθηκαν στη δυναμικότητα των επιχειρήσεων λόγω του κορωνοϊού.

Διαβάστε ακόμη

Εφοριακοί με μαγιό παριστάνοντας τους τουρίστες ετοιμάζουν απόβαση στα ελληνικά νησιά

Γιάννα Τζίκα (ΚΟΝΒΑ): Η ΤΡΑΤΑ της νέας εποχής

Πώς θα μοιάζουν τα μελλοντικά γραφεία

 

Απόρρητο Απόρρητο