Περισσότερο από το αναμενόμενο υποχώρησε τον Φεβρουάριο η μεταποιητική δραστηριότητα στις ΗΠΑ, λόγω της μείωσης των νέων παραγγελιών, της παραγωγής και της απασχόλησης, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε την Παρασκευή το Institute for Supply Management.

Όπως αναφέρει το CNBC, ο δείκτης μεταποίησης του ινστιτούτου ISM υποχώρησε στο 47,8 κατά 1,3 μονάδα χαμηλότερα σε σχέση με τον Ιανουάριο, έναντι εκτιμήσεων ότι θα διαμορφωθεί στις 49,5 μονάδες.

Τον Ιανουάριο, ο δείκτης του ινστιτούτου ISM είχε αυξηθεί στις 49,1 μονάδες, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών και σημειώνοντας μικρή άνοδο σε σχέση με την αναθεωρημένη ένδειξη του Δεκεμβρίου, στις 47,1 μονάδες.

Υπενθυμίζεται ότι οι μετρήσεις που βρίσκονται κάτω από τις 50 μονάδες καταδεικνύουν συρρίκνωση του τομέα της μεταποίησης.

Σε ό,τι αφορά τους επιμέρους δείκτες, οι νέες παραγγελίες μειώθηκαν κατά 3,3 μονάδες, η παραγωγή κατά 2 μονάδες και η απασχόληση κατά 1,2 μονάδα, στο χαμηλότερο επίπεδο μετά τον Ιούλιο 2023. Παράλληλα, οι νέες παραγγελίες εξαγωγών κατέγραψαν άλμα 6,4 μονάδων.

Διαβάστε ακόμη

UniCredit: Η Ελλάδα θα συνεχίσει να υπεραποδίδει της ΕΕ – Οι εκτιμήσεις για την ανάπτυξη στη χώρα (γραφήματα)

Entersoft: Τα σενάρια, η ρευστότητα για εξαγορές και η πορεία σε Ελλάδα και Ρουμανία (pics)

ΙΑΤΑ: Το 2023 ήταν η ασφαλέστερη χρονιά για τις εμπορικές πτήσεις

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ