Νέες κυρώσεις που σχετίζονται με το Ιράν, στοχεύοντας άτομα και οντότητες στο Ιράν, τη Ρωσία, την Κίνα και την Τουρκία που σχετίζονται με την ανάπτυξη ιρανικών drones και στρατιωτικών αεροσκαφών, εξέδωσε σήμερα η κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, οι κυρώσεις στοχεύουν επτά άτομα και τέσσερις οντότητες στις παραπάνω χώρες, που οι ΗΠΑ τονίζουν ότι «διευκόλυναν αποστολές και οικονομικές συναλλαγές» προς την ιρανική εταιρεία Aircraft Manufacturing Industrial και τις προσπάθειες κατασκευής drones (UAV) και στρατιωτικών αεροσκαφών.

«Η συνεχιζόμενη, σκόπιμη διάδοση ιρανικών UAV δίνει τη δυνατότητα στη Ρωσία, στους αντιπροσώπους του στη Μέση Ανατολή και σε άλλους αποσταθεροποιητικούς παράγοντες, να υπονομεύσουν την παγκόσμια σταθερότητα», δήλωσε ο Μπράιαν Νέλσον, υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, αρμόδιος για την Τρομοκρατία και τις Χρηματοοικονομικές Πληροφορίες.

Νωρίτερα οι ΗΠΑ είχαν επιβάλει κυρώσεις σε πέντε εταιρείες με έδρα την Κίνα και ένα άτομο, για την πώληση και αποστολή εξαρτημάτων αεροδιαστημικής στην ιρανική εταιρεία, ανάμεσα στα οποία και εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται για drones, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο.

Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν αναφέρει ότι αναμένονται περισσότερες κυρώσεις εις βάρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας, παρόλο που αυτήν την εβδομάδα οι δύο χώρες συμφώνησαν σε μια ανταλλαγή κρατουμένων.

Διαβάστε ακόμη

Τι κερδίζουν και τι χάνουν οι ξενοδόχοι από τις εξαγγελίες για τη φορολόγηση στα Airbnb και την αύξηση του φόρου διαμονής

SZ: Τι είδους χώρα θέλει να είναι η Ελλάδα;

Έκθεση: Στο €1,5 τρισ. αυξήθηκαν οι καταναλωτικές δαπάνες σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική το 2022

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ