Διεθνή

ΗΠΑ: Στα 1,314 εκατ. οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας

  • newsroom


Καλύτερα του αναμενόμενου τα σημερινά στοιχεία αλλά για 15η συνεχόμενη εβδομάδα οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας ξεπερνούν το 1 εκατ.

Οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας ήταν χαμηλότερες από το αναμενόμενο την περασμένη εβδομάδα, καθώς συνεχίζεται η αργή επιστροφή των εργαζομένων στις δουλειές τους και ενώ τα κρούσματα στη χώρα αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.

Συγκεκριμένα οι αιτήσεις για την εβδομάδα που έληξε στις 4 Ιουλίου ανήλθαν σε 1,314 εκατ., σε σύγκριση με τα 1,39 εκατ. που αναμενόταν από τους οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας και επικαλείται το CNBC, καταγράφεται μείωση κατά 99.000 έναντι της προηγούμενης εβδομάδας.

Ο κινητός μέσος όρος των αιτήσεων τεσσάρων εβδομάδων, (ο οποίος εξομαλύνει τη μεταβλητότητα στους εβδομαδιαίους αριθμούς), μειώθηκε κατά 14.000 στις 1,43 εκατ.

Οι συνεχιζόμενες αιτήσεις για επιδόματα μειώθηκαν κατά 698.000 στις 18,06 εκατ. σε διάστημα μιας εβδομάδας.

Παρά τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία ο σημερινός αριθμός των 1,43 εκατ. αιτήσεων σηματοδοτεί την 15η συνεχόμενη εβδομάδα που οι αιτήσεις ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο.

Απόρρητο Απόρρητο