Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν σε αιφνιδιαστική επίσκεψή του στο Κίεβο προ ημερών, ανακοίνωσε τη χορήγηση νέας βοήθειας από τη χώρα του στην Ουκρανία «συνολικού ύψους άνω του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων» για την αντιμετώπιση της ρωσικής εισβολής.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεσμεύονται να δώσουν στην Ουκρανία τα μέσα για να γράψει το δικό της μέλλον… Σήμερα ανακοινώνουμε νέα βοήθεια συνολικού ύψους άνω του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων» δήλωσε.

Ο Μπλίνκεν πρόσθεσε ότι η νέα αμερικανική βοήθεια θα επιτρέψει στην αντεπίθεση των ουκρανικών δυνάμεων κατά της Ρωσίας να ενισχυθεί περαιτέρω. «Η πρόοδος στην αντεπίθεση που είναι σε εξέλιξη έχει επιταχυνθεί τις τελευταίες εβδομάδες και αυτή η νέα βοήθεια θα συμβάλει ώστε να της δοθεί νέα ώθηση».

Ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας Ντμίτρο Κουλέμπα υπενθύμισε στον Αμερικανό ομόλογό του ότι η αμερικανική βοήθεια στη χώρα του δεν είναι μια πράξη «φιλανθρωπίας», αλλά ότι επιτρέπει «να εμποδιστεί η ρωσική επιθετικότητα».

«Η αμερικανική βοήθεια δεν είναι φιλανθρωπία. Σήμερα, χάρη στους εταίρους μας, η Ουκρανία εμποδίζει τη ρωσική επιθετικότητα. Δεν θα ζητήσουμε ποτέ την ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων στην Ουκρανία» τόνισε.

Διαβάστε ακόμα

Μη κρατικά πανεπιστήμια: Γιατί αυτή η χώρα προτιμάται από χιλιάδες υποψήφιους φοιτητές

Στο τραπέζι και «πράσινο» κρατικό ομόλογο – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Πάνος Τσακλόγλου: Έρχεται μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 1% από το 2025

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ