Τουλάχιστον 18 άνθρωποι δέχθηκαν πυρά και τουλάχιστον πέντε τραυματίστηκαν σε επίθεση που πραγματοποιήθηκε το πρωί (τοπική ώρα ΗΠΑ) σε σταθμό του μετρό της Νέας Υόρκης στο Μπρούκλιν, όπως μετέδωσε το CNN επικαλούμενο την πυροσβεστική υπηρεσία.

Νωρίτερα, τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι πολλοί άνθρωποι δέχτηκαν πυροβολισμούς, καθώς και ότι βρέθηκαν εκρηκτικοί μηχανισμοί στον συγκεκριμένο σταθμό.

Προς το παρόν δεν είναι σαφές αν ο αριθμός των τραυματιών περιλαμβάνει και αυτούς που πυροβολήθηκαν.

Το περιστατικό συνέβη στον σταθμό του μετρό 36th Street στο Σάνσετ Παρκ του Μπρούκλιν, όπου η κυκλοφορία των συρμών έχει διακοπεί.

«Στις 8:27, η αστυνομία κλήθηκε για ένα περιστατικό έκτακτης ανάγκης με ένα άτομο που χτυπήθηκε από σφαίρα στο μετρό» στο Μπρούκλιν, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, ζητώντας από το κοινό να αποφύγει την περιοχή.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης δήλωσε στο Reuters πως αξιωματικοί της αστυνομίας βρίσκονται στο σημείο, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες για τον αριθμό των ανθρώπων που πυροβολήθηκαν.

Πλάνα από βίντεο δείχνουν μεγάλο αριθμό των δυνάμεων επιβολής του νόμου να έχουν αναπτυχθεί γύρω από τον σταθμό του μετρό, συμπεριλαμβανομένων βαριά οπλισμένων αστυνομικών και δεκάδων περιπολικών καθώς και οχημάτων έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με στοιχεία της Αστυνομικής Υπηρεσίας της Νέας Υόρκης που δημοσιεύτηκαν την περασμένη εβδομάδα, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022 ο αριθμός των συμβάντων με πυροβολισμούς στη Νέα Υόρκη αυξήθηκε από 260 σε 296 συγκριτικά με την ίδια περίοδο του 2021.

Η κυβερνήτης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, Κάθι Χότσουλ, δήλωσε ότι παρακολουθεί την κατάσταση και ενημερώνεται για τις έρευνες σχετικά με το συμβάν. Σύμφωνα με tweet της αστυνομίας, «δεν υπάρχουν ενεργοί εκρηκτικοί μηχανισμοί αυτή τη στιγμή».

Διαβάστε ακόμη

«Kαραβιές» με πετρέλαιο και άνθρακα στην Ευρώπη για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης

Morgan Stanley: Μειώνει τιμές στόχους και συστάσεις – πλην Eurobank – για τις ελληνικές τράπεζες

Πούτιν: Η Ρωσία δεν μπορεί να απομονωθεί – Η Μόσχα δεν θα βασιστεί ξανά στη Δύση (vid)