Ο Ισραηλινός υπουργός Μπένι Γκαντς ανακοίνωσε την παραίτησή του από την κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου την Κυριακή, αποσύροντας τη μοναδική κεντρώα δύναμη στον ακροδεξιό συνασπισμό του μαχόμενου ηγέτη, εν μέσω ενός πολύμηνου πολέμου στη Γάζα.

Ο Νετανιάχου εξέδωσε μια σύντομη δήλωση καλώντας τον Γκαντς να μην “εγκαταλείψει το μέτωπο”, αλλά η αποχώρησή του δεν θα θέσει σε κίνδυνο την κοινοβουλευτική πλειοψηφία των 64 εδρών στην Κνεσέτ των 120 εδρών που κατέχει ο κυβερνώντος δεξιός συνασπισμός.

“Ο Νετανιάχου μάς εμποδίζει να προχωρήσουμε προς την αληθινή νίκη. Γι’ αυτό φεύγουμε σήμερα από την κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης, με βαριά καρδιά αλλά με πλήρη εμπιστοσύνη”, δήλωσε ο Γκαντς σε τηλεοπτική συνέντευξη Τύπου.

Η παραίτηση του Γκαντς ήταν αναμενόμενη από τότε που έδωσε στον συντηρητικό πρωθυπουργό προθεσμία στις 8 Ιουνίου για να καταλήξει σε μια ξεκάθαρη στρατηγική για τη Γάζα, όπου το Ισραήλ ασκεί καταστροφική στρατιωτική επίθεση κατά της κυβερνώσας παλαιστινιακής μαχητικής ομάδας Χαμάς.

Ο ακροδεξιός Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ “απαιτεί” να λάβει θέση στο πολεμικό συμβούλιο

Ο υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας του Ισραήλ, ο ακροδεξιός Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ, επικεφαλής του κόμματος “Εβραϊκή Ισχύς”, “απαίτησε” να λάβει θέση στο πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ μετά την παραίτηση του Μπένι Γκαντς.

“Ως υπουργός, ηγέτης κόμματος και σύμμαχος πρώτης γραμμής στο συνασπισμό, απαιτώ να συμπεριληφθώ στο πολεμικό συμβούλιο για να συμμετάσχω στην πολιτική ασφαλείας του Ισραήλ”, δήλωσε ο Μπεν Γκβιρ στον λογαριασμό του στο Telegram.

Διαβάστε ακόμη 

Σοκ στη Γαλλία από την άνοδο της ακροδεξιάς – Ο Μακρόν διέλυσε τη Βουλή και πάει για εκλογές (vid)

Ευρωεκλογές: Η αποχή τα στοιχήματα των κομμάτων και η επόμενη ημέρα

Πώς οι καρχαρίες προσαρμόστηκαν στην υπερθέρμανση του πλανήτη

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ