Η αμερικανική εταιρεία τροφίμων και ποτών JM Smucker ανακοίνωσε ότι προχωρά στην εξαγορά της εταιρείας αρτοσκευασμάτων Hostess Brands, παραγωγού των Twinkies, σε μια συμφωνία ύψους 5,6 δισ. δολαρίων. Σύμφωνα με το Reuters καθώς οι μεγάλες εταιρείες συσκευασμένων τροφίμων στις ΗΠΑ προσπαθούν να διευρύνουν τα χαρτοφυλάκια τους προκειμένου να αντισταθμίσουν την απώλεια των αυξημένων εσόδων που κατέγραψαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Την Κυριακή, πηγές με γνώση του θέματος δήλωσαν στο Reuters ότι η εταιρεία παραγωγής φυστικοβούτυρου Jif βρίσκεται κοντά σε συμφωνία για την εξαγορά της Hostess, έναντι 5 δισ. δολαρίων, εξαιρουμένου του καθαρού χρέους της τελευταίας ύψους περίπου 900 εκατ. δολαρίων.

Η Hostess έχει κεφαλαιοποίηση περίπου 3,73 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG, μετά το άλμα σχεδόν κατά 27% που έχει σημειώσει η μετοχή από τις 25 Αυγούστου, όταν το Reuters ανέφερε ότι η εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησής της μετά το ενδιαφέρον εξαγοράς που εισέπραξε από μεγάλες εταιρείες παραγωγής τροφίμων.

Η JM Smucker θα καταβάλει στους μετόχους της Hostess 34,25 δολάρια ανά μετοχή, στο πλαίσιο της συμφωνίας που θα πραγματοποιηθεί με την καταβολή μετρητών και τη διάθεση μετοχών, με την τιμή να αντιπροσωπεύει premium 54% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος πριν την ανακοίνωση της συμφωνίας.

Η συμφωνία των JM Smucker και Hostess ακολουθεί μια σειρά άλλων συμφωνιών, συμπεριλαμβανομένης της συμφωνίας της Campbell Soup για τη Sovos Brands και της εξαγοράς από τη Unilever της εταιρείας παγωμένου γιαουρτιού Yasso στη Βόρεια Αμερική.

Διαβάστε ακόμη 

Μετρούν τις πληγές τους οι βιομηχανίες του Θεσσαλικού Κάμπου – Οι πρώτες ελλείψεις στην αγορά 

Φυσικό αέριο: Αβεβαιότητα στην παγκόσμια αγορά και φόβοι για τιμή πάνω από τα €40 ανά μεγαβατώρα 

Μπάρος: Το θρυλικό πέρασμα – Η απόλυτη ορεινή διαδρομή στην Ελλάδα που αξίζει να ζήσετε έστω μια φορά 

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ