Ο πρωθυπουργός του Κατάρ επιβεβαίωσε σήμερα πως έλαβε μια θετική απάντηση από τη Χαμάς σχετικά με σχέδιο συμφωνίας, το οποίο προβλέπει την απελευθέρωση ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας, με αντάλλαγμα την παύση των εχθροπραξιών ανάμεσα στο Ισραήλ και την παλαιστινιακή οργάνωση.

«Έχουμε λάβει μια απάντηση της Χαμάς που αφορά στο γενικό πλαίσιο της συμφωνίας για τους ομήρους. Αυτή η απάντηση περιλαμβάνει κάποια σχόλια, όμως είναι σε γενικές γραμμές θετική», δήλωσε ο Μοχάμεντ μπιν Αμπντελραχμάν Αλ- Θάνι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Ντόχα με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του αμερικανικού Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε σήμερα πως οι ΗΠΑ εξετάζουν την απάντηση της Χαμάς.

Ο Άντονι Μπλίνκεν είπε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο Κατάρ ότι θα συζητήσει την απάντηση της Χαμάς με αξιωματούχους του Ισραήλ, όταν επισκεφθεί τη χώρα αύριο (07.02.2024). «Υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει, όμως συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι μια συμφωνία είναι πιθανή και πραγματικά αναγκαία», τόνισε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ.

Η Χαμάς εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση, με την οποία έκανε γνωστό πως υπέβαλε την απάντησή της σχετικά με μια προτεινόμενη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός για τη Γάζα. Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζεται η φύση αυτής της απάντησης.

Διαβάστε ακόμη

Οι επενδυτικές προτάσεις της Deutsche Bank – Ποιες μετοχές επιλέγει, ποιους κλάδους προτιμά

ΔΑΑ: Πώς κατανεμήθηκαν οι μετοχές από την IPO – Στις 7/2 η διαπραγμάτευση

MEVACO: Νέα συμφωνία ύψους $5,7 εκατ. με την Intracom Defense – Τι περιλαμβάνει

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ