Απρόσμενη βελτίωση κατέγραψε τον Νοέμβριο ο μεταποιητικός τομέα στην Κίνα, σύμφωνα με την ιδιωτική έρευνα των Caixin/S&P Global που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή 1/12.

Ειδικότερα, ο μεταποιητικός δείκτης PMI αυξήθηκε στις 50,7 μονάδες τον προηγούμενο μήνα από τις 49,5 μονάδες που ήταν τον Οκτώβριο, σηματοδοτώντας την επιστροφή της κινεζικής μεταποίησης σε τροχιά ανάπτυξης, καθώς η αύξηση των νέων παραγγελιών συνέβαλε στην άνοδο της εργοστασιακής δραστηριότητας.

Ο μεταποιητικός δείκτης βελτιώθηκε τον Νοέμβριο με τον ταχύτερο ρυθμό τους τελευταίους τρεις μήνες και ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων, οι οποίοι σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μικρότερη βελτίωση στις 49,8 μονάδες. Σημειώνεται ότι το όριο των 50 μονάδων διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση.

Τα στοιχεία έρχονται μόλις μία ημέρα μετά τα επίσημα στοιχεία της κινεζικής κυβέρνησης, που έδειξαν συρρίκνωση της δραστηριότητας τόσο στον μεταποιητικό όσο και στον μη μεταποιητικό τομέα, που περιλαμβάνει τις υπηρεσίες και τις κατασκευές, καταδεικνύοντας τα βαθύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

«Η εγχώρια αγορά δεν μπορεί να αναπληρώσει τις απώλειες από την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα εργοστάσια παράγουν λιγότερο και προσλαμβάνουν λιγότερους εργαζομένους», δήλωσε ο Dan Wang, επικεφαλής οικονομολόγος στη Hang Seng Bank China, σχετικά με τη μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα.

Διαβάστε ακόμη   

Πώς η Πάρος εξελίσσεται σε… νέα Μύκονος

Νέες επιχειρήσεις: Eως 50% επιχορήγηση μέσω ΕΣΠΑ – Ποιοι, πώς και πότε θα χρηματοδοτηθούν 

Καπετάν Παναγιώτης Τσάκος: Πρεσβευτής της ελληνικής ναυτιλίας και του Ελληνισμού (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ