Διεθνή

Κίνα: Σε αστάθεια το εξωτερικό εμπόριο – Ποιες προκλήσεις αντιμετωπίζει

  • newsroom


Το Πεκίνο επιδιώκει με κάθε τρόπο τη σταθεροποίηση των εισαγωγών και των εξαγωγών του

To Πεκίνο θα πράξει το καλύτερο δυνατό, για τη σταθεροποίηση των εισαγωγών και των εξαγωγών του, καθώς το εξωτερικό εμπόριο της Κίνας, βρίσκεται ακόμη αντιμέτωπο με την αστάθεια και την αβεβαιότητα, όπως δήλωσε χθες, το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου (MOC).

Πέρα από τους κινδύνους της COVID-19, τις ασταθείς παγκόσμιες ροές εφοδιασμού, αλλά και τις πολύπλοκες διεθνείς καταστάσεις, οι μικρές επιχειρήσεις βρίσκονται αντιμέτωπες με προκλήσεις, όπως, οι υψηλοί ναύλοι των πλοίων για τη μεταφορά εμπορευμάτων, οι αυξανόμενες τιμές των πρώτων υλών, αλλά και η έλλειψη προσωπικού, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος του MOC, Γκάο Φενγκ, στη διάρκεια μιας ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Ο ίδιος, πρόσθεσε ότι το υπουργείο Εμπορίου, θα παρακολουθεί στενά την κατάσταση και θα διατηρήσει τις πολιτικές του, συνεχείς, σταθερές και βιώσιμες.

Το αναφερόμενο υπουργείο θα βελτιώσει τις εμπορικές πολιτικές της Κίνας, ενώ θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις επιχειρήσεις, μέσω της μείωσης του λειτουργικού κόστους τους, αλλά και της βελτίωσης της αποδοτικότητας τους.

Το MOC θα συνεργαστεί επίσης, ενεργά με άλλα συναρμόδια υπουργεία, για την αύξηση των εισαγωγών υψηλής ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών, σύμφωνα με το ίδιο υπουργείο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα:

Μάικ Πομπέο: Από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ… σχολιαστής στο Fox News

Βενιζέλος στο Economist: Τα εκλογικά σώματα ζητάνε την αλήθεια κι όταν τη λες, ψηφίζουν ένα ευχάριστο ψέμα

ΑΔΜΗΕ: Η αύξηση της περιουσιακής βάσης φέρνει αυξήσεις στα τιμολόγια

Απόρρητο Απόρρητο