Την πρόταση του υπουργού Οικονομικών της Κύπρου, Κ. Πετρίδη, για την έκδοση από την Κυπριακή Δημοκρατία ενός πράσινου / βιώσιμου ομολόγου ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο της χώρας, το οποίο εξουσιοδότησε τον ΥΠΟΙΚ να προχωρήσει με όλη την απαραίτητη προεργασία για την επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος.

Όπως διευκρινίζεται, τα πράσινα / βιώσιμα ομόλογα αποτελούν ένα χρηματοδοτικό εργαλείο, το οποίο προσελκύει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους διεθνείς επενδυτές και η χρήση του από την Κυπριακή Δημοκρατία θα προσφέρει πολλαπλά πλεονεκτήματα.

Κι αυτό γιατί θα προσφέρει πρόσβαση σε νέους επενδυτές και θα αυξήσει το ενδιαφέρον στις διεθνείς κεφαλαιαγορές για τις εκδόσεις της Δημοκρατίας και θα διευρύνει τις χρηματοδοτικές επιλογές του κράτους.

Σύμφωνα με το κυπριακό ΥΠΟΙΚ, η επιλογή προώθησης του χρηματοδοτικού αυτού εργαλείου υποδηλώνει τη βούληση και προσήλωση του κράτους σε περιβαλλοντικά και κοινωνικά θέματα, ενώ αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της προσπάθειας για μετάβαση στην πράσινη οικονομία και την επίτευξη των οικολογικών στόχων του κράτους στο πλαίσιο των πολιτικών της ΕΕ.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, το υπουργείο Οικονομικών της Κύπρου θα προχωρήσει σε συνεργασία με όλα τα εμπλεκόμενα υπουργεία, κυβερνητικά Τμήματα και Υπηρεσίες στις απαραίτητες ενέργειες για την επιτυχή ολοκλήρωση του εγχειρήματος αυτού.

Διαβάστε ακόμη

14η αξιολόγηση: Πάνε 3 μήνες πίσω οι δεσμεύσεις για τις εκκρεμείς συντάξεις

Λαβρόφ: Όχι στο προσχέδιο της συμφωνίας – Η Ουκρανία άλλαξε τους όρους

Celestyal Cruises: Σε ρότα ανάπτυξης με αγορές κρουαζιερόπλοιων για την ενίσχυση του στόλου της