Ο γνωστός αναλυτής και παρουσιαστής της εκπομπής «Mad Money» του CNBC, Τζιμ Κρέιμερ, αμφισβήτησε τη Δευτέρα τις όποιες εκτιμήσεις για φούσκα στην αγορά, λέγοντας ότι οι επενδυτές θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να αγοράσουν εάν υπάρξει sell-off και οι υποτιμημένες μετοχές υποχωρήσουν.

«Είμαι έτοιμος να επενδύσω σε περίπτωση sell-off», δήλωσε, προσθέτοντας πως «απλά συγκεντρώστε κάποια μετρητά στην άκρη και προετοιμαστείτε να κάνετε κάποιες αγορές εάν και όταν η αγορά καταγράψει μία αναπόφευκτη διόρθωση μετά από αυτή την απίστευτη ανοδική της πορεία».

Ο Κρέιμερ αμφισβήτησε το αφήγημα ορισμένων αναλυτών για δημιουργία «φούσκας», υποστηρίζοντας ότι τα κέρδη του κλάδου είναι δικαιολογημένα.

Διατύπωσε γνώμη για τον αναπτυσσόμενο τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, λέγοντας ότι παρά τη σημερινή δημοφιλία του, οι επενδυτές μπορεί να μην έχουν ακόμη αντιληφθεί πόσο σημαντική θα αποδειχθεί αυτή η νέα τεχνολογία.

Παραδέχτηκε ότι ορισμένες μετοχές οι οποίες σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να είναι υπερεκτιμημένες, αλλά υπογράμμισε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να καταγράψουν περαιτέρω άνοδο.

Ο Κρέιμερ, παράλληλα, υποστήριξε πως η Nvidia η οποία ξεπέρασε τα 2 τρισ. σε κεφαλαιοποίηση, δεν έχει υπερτιμηθεί. Αντίθετα, οι εκτιμήσεις της Wall Street ήταν πολύ χαμηλές όσον αφορά την αξία της εταιρείας, σύμφωνα με τον ίδιο, επιτρέποντας στην Nvidia να ξεπερνάει σταθερά τις προσδοκίες των αναλυτών για την κερδοφορία της.

«Ξανά και ξανά, αποδεικνύεται ότι η Nvidia συνεχίζει να καταγράφει τεράστια κέρδη», είπε. «Κατ’ αυτόν τον τρόπο, αν η Nvidia συνεχίσει να ξεπερνά τις εκτιμήσεις, τότε στοιχηματίζω ότι θα καταλήξει να θεωρείται υποτιμημένη για άλλη μια φορά. Αυτό αποτελεί ένα διαμετρικά αντίθετο αφήγημα σε σχέση με αυτό μιας φούσκας».

Σύμφωνα με τον αναλυτή του CNBC, οι φαρμακευτικές εταιρείες όπως η Eli Lilly και Novo Nordisk που παρασκευάζουν φάρμακα GLP-1 τα οποία χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία του διαβήτη και της παχυσαρκίας, αξίζουν επίσης τις υψηλές αποτιμήσεις τους.

Ανέφερε ότι αυτή η νέα κατηγορία φαρμάκων θα μπορούσε να είναι η σημαντικότερη φαρμακοϊατρική εξέλιξη μετά τα αντιβιοτικά και ανέφερε έρευνες σύμφωνα με τις οποίες τα φάρμακα αυτά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία της υπέρτασης και των παθήσεων του ήπατος.

Ο Κρέιμερ πρότεινε ότι μπορεί να υπάρξει ευκαιρία αγοράς τις επόμενες ημέρες, όταν δημοσιοποιηθούν τα επικαιροποιημένα δεδομένα της αμερικανικής αγοράς εργασίας, προβλέποντας ότι τα στοιχεία μπορεί να είναι ισχυρότερα από ό,τι θα ήθελε η Wall Street.

«Οι ισχυροί αριθμοί της απασχόλησης θα μπορούσαν να περιορίσουν την πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων το καλοκαίρι και να προκαλέσουν σοβαρές ανησυχίες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ένα sell-off», είπε. «Δεν ανησυχώ, απλώς περιμένω και έχω έτοιμη τη λίστα αγορών μου για το τι πρέπει να επενδύσω σε τέτοια περίπτωση», συμπλήρωσε.

Διαβάστε ακόμη

JP Morgan: Επιφυλακτική για το ράλι στα χρηματιστήρια – Οι πέντε λόγοι

ChatGPT: Γιατί πρέπει να λέτε πάντα «ευχαριστώ» στα chatbots

Το νέο υπόσκαφο τουριστικό project του «Mr. Φρεσκούλη» στη Σέριφο (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ