Η διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου των επενδυτών αποτελεί το «κλειδί» για την επιτυχία, σύμφωνα με τον παρουσιαστή της εκπομπής «Mad Money» του CNBC, Τζιμ Κρέιμερ.

«Αν και δεν μπορώ να υποστηρίξω πως το διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο βρίσκεται στο “απυρόβλητο” των κρίσεων, μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως κάνει τις επενδύσεις πιο ασφαλείς και εύκολες, ιδιαίτερα σε περιόδους όπου πλήττονται συγκεκριμένα περιουσιακά στοιχεία», τόνισε.

Οι δείκτες Nasdaq Composite και S&P 500 κατέγραψαν μείωση την περασμένη Τετάρτη, λόγω της δημοσίευσης των επικαιροποιημένων εταιρικών αποτελεσμάτων. Ο Dow Jones Industrial Average κατέγραψε περιορισμένη άνοδο.

Οι μετοχές του κλάδου της τεχνολογίας κατέγραψαν πτώση λόγω των απογοητευτικών αποτελεσμάτων της Microsoft αντιστρέφοντας την ανοδική, μέχρι τώρα, φετινή πορεία των τεχνολογικών μετοχών η οποία είχε βασιστεί στην πεποίθηση των αναλυτών πως η Fed πρόκειται σύντομα να χαλαρώσει τη συσφιγμένη νομισματική της πολιτική.

«Εάν έχετε υπερβολική έκθεση στον τεχνολογικό τομέα, τότε μέρες σαν κι αυτή μπορεί να σας κάνουν να μετανιώσετε για τις επενδύσεις σας», τόνισε ο Κρέιμερ, προσθέτοντας πως «γι αυτόν το λόγο, πρέπει να παραμένετε διαφοροποιημένοι».

Ο αναλυτής υποστήριξε πως δεν συνιστά αυξημένες επενδύσεις στον τεχνολογικό τομέα, ακόμα και μετά την πρόσφατη μείωση των τιμών. «Θέλω, μεν, να παραμείνω στο “παιχνίδι” αλλά δε θέλω να χάσω τα πάντα όταν έρθει το μεγάλο κραχ του κλάδου», υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης 

Το παρασύνθημα για τον Ανδρουλάκη, ένα γεύμα που… δεν έγινε, η Lamda και οι αθλητές του Ελληνικού, η παρέλαση του Βόλου και το καζίνο της Κρήτης 

Οικογένεια Μαμιδάκη: Νέο «χτύπημα» με πλειστηριασμό για ακίνητο στην Αθήνα 

Οι λόγοι που κάνουν το Κουκάκι μία από τις πιο cool γειτονιές του κόσμου