Διεθνή

Λαβρόφ: Η Ρωσία θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με το Κίεβο

  • newsroom


Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας δήλωσε ότι η Μόσχα δεν θα σταματήσει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις στην Ουκρανία πριν τον επόμενο γύρο των ειρηνευτικών συνομιλιών

Στη δήλωση ότι δεν βλέπει τον λόγο να μην συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με το Κίεβο προχώρησε ο Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην κρατική τηλεόραση της Ρωσίας, επιμένοντας ωστόσο ότι μέχρι τότε αυτό δεν θα σταματήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Όπως αναφέρει το Reuters, αξιωματούχοι της Ρωσίας αναφέρουν ότι οι διαπραγματεύσεις με το Κίεβο δεν προχωρούν όσο γρήγορα θα ήθελαν, ενώ επιπλέον κατηγορούν τη Δύση ότι προσπαθεί να εκτροχιάσει τις συνομιλίες με κστηγορίες για εγκλήματα πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία, τα οποία η Μόσχα αρνείται.

Ακόμη, ο Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε διατάξει την παύση των στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου των συνομιλιών της Ρωσίας με την Ουκρανία στα τέλη Φεβρουαρίου και ότι από τότε η σττάση της Μόσχας έχει αλλάξει.

«Από τότε που πειστήκαμε ότι οι Ουκρανοί δεν σχεδίαζαν να ανταποδώσουν, πάρθηκε η απόφαση στους επόμενους γύρους των συνομιλιών να μην υπάρξει κατάπαυση του πυρός, μέχρι να επιτευχθεί μια τελική συμφωνία», είπε ο Σεργκέι Λαβρόφ.

Μάλιστα, στην ίδια συνέντευξη ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας επισήμανε ότι οι δηλώσεις του Ζοζέπ Μπορέλ για συνέχιση της στρατιωτικής στήριξης από την ΕΕ στην Ουκρανία αποτελεί «πολύ σοβαρή στροφή 180 μοιρών» στην ευρωπαϊκή πολιτική.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο Σεργκέι Λαβρόφ κατηγόρησε το Κίεβο ότι παρουσίασε στη Μόσχα ένα «απαράδεκτο προσχέδιο» ειρηνευτικής συμφωνίας, το οποίο απείχε από εκείνα στα οποία είχαν καταλήξει οι δύο πλευρές κατά τις προηγούμενες διαπραγματεύσεις.

Διαβάστε ακόμη

Ανδρέας Δημητρίου (ΑΠΣΙ Πίνδος): Φρένο στην παραγωγή και ανατιμήσεις 12% μετά τον πόλεμο

Politico: Τα 5 συμπεράσματα από τον α’ γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών

HSBC: Μειώνει τις τιμές στόχους στις τράπεζες πλην Εθνικής – Top pick η Eurobank