Διεθνή

Μάικλ Ο’ Λίρι (Ryanair): Δύσκολοι οι επόμενοι μήνες λόγω της αύξησης των τιμών του πετρελαίου

  • newsroom


Η Ryanair έχει καλύψει το 80% των αναγκών της σε καύσιμα μέχρι τον Μάρτιο του 2023

«Πολύ δύσκολοι» για τις περισσότερες αεροπορικές εταιρείες θα είναι οι επόμενοι 12 μήνες λόγω των επιπτώσεων από τον πόλεμο στην Ουκρανία, δήλωσε σε συνέντευξη του στο Sky New ο επικεφαλής της Ryanair, Μάικλ Ο’ Λίρι.

Πέρα από τις απαγορεύσεις πτήσεων από τις χώρες της Δύσης προς τη Ρωσία και τα αντίστοιχα αντίποινα από τη Μόσχα προς δεκάδες χώρες, το κόστος των καυσίμων αυξάνεται καθώς τα συμβόλαια του πετρελαίου κινούνται πάνω από τα επίπεδα των 100 δολαρίων ανά βαρέλι.

Σημειώνεται πως η Ryanair έχει προχωρήσει στη διακοπή των πτήσεων της από και προς την Ουκρανία λόγω του πολέμου.

Ο Ο’ Λίρι ανέφερε οι επόμενοι 12 μήνες θα είναι πως η Ryanair έχει καλύψει το 80% των αναγκών της σε καύσιμα μέχρι τον Μάρτιο του 2023, τονίζοντας ότι «για το καλοκαίρι και για το υπόλοιπο του 2022 θα τα περάσουμε με χαμηλές τιμές καυσίμων και χαμηλά εισιτήρια για τους επιβάτες μας».

Ο ίδιος είπε πως η εταιρεία έχει προγραμματίσει αυξημένο αριθμό πτήσεων από Πολωνία, Ρουμανία, Ιταλία και Γερμανία προς την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία για το φετινό καλοκαίρι.

Ακόμα, ο Ο’ Λίρι είπε πως υπάρχει τεράστια αύξηση στη ζήτηση για πτήσεις από και προς πόλεις της Πολωνίας, καθώς πολλοί Ουκρανοί πρόσφυγες που βρίσκονται στη χώρα κοιτούν να μετακινηθούν στο Λονδίνο και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Διαβάστε ακόμα:

Βρετανία: Προβλέπει ότι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα γίνει πιο βάρβαρη

Κόντρα στο ρεύμα των αγορών τα κρυπτονομίσματα – Συνέχεια στο ανοδικό σερί του Bitcoin

Goldman Sachs: Υψηλό περιθώριο άνω του 30% για τις ελληνικές μετοχές