Η μουσική βιομηχανία έχει δημιουργήσει αρκετούς θρύλους που θα μείνουν για πάντα στην ιστορία αλλά και στις καρδιές των ανθρώπων. Αδιαμφησβήτητα, ο Μάικλ Τζάκσον είναι ένας από τους καλλιτέχνες που άφησε πίσω του μια τεράστια μουσική κληρονομιά, πολλά ακίνητα αλλά και χρέη.

Από τη δεκαετία του ’70, διατηρεί τον τίτλο του βασιλιά της ποπ αποτελώντας σήμα κατατεθέν για τους σημερινούς μουσικούς και καλλιτέχνες. Το πιο αξιοσημείωτο ωστόσο, με τον Τζάκσον, πέρα ​​από τη μουσική του, είναι το ενδιαφέρον του για επενδύσεις σε real estate αλλά και τα χρέη που άφησε μετά το θάνατό του στους κληρονόμους του. 

Σύμφωνα μάλιστα, με πρόσφατο δημοσίευμα του therichest, δεκατρία χρόνια μετά τον θάνατό του, ο Μάικλ Τζάκσον εξακολουθεί να θεωρείται ένας από τους πιο πλούσιους καλλιτέχνες παγκοσμίως, καθώς η περιουσία του άγγιξε τα έως και 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τι απέγιναν ωστόσο, τα ακίνητα του διάσημου καλλιτέχνη της ποπ που κόστισαν μια περιουσία; Αξιοποιούνται για φιλανθρωπικούς σκοπούς ή κληρονομήθηκαν στα μέλη της οικογένειας;

Χωρίς αμφιβολία, ο Τζάκσον κατάφερε να σπάσει πολλά ρεκόρ πριν αλλά και μετά το θάνατό του. Κέρδισε πολλές συμφωνίες αλλά και τεράστια δισκογραφικά συμβόλαια. Επένδυσε σε κτήματα παράλληλα με το Neverland Ranch, το οποίο κόστισε περίπου 19,5 εκατομμύρια δολάρια.

Με τα χρόνια, οι θαυμαστές του Μάικλ Τζάκσον συνέβαλαν στη βιωσιμότητα των ακινήτων. Το γεγονός αυτό δημιούργησε συνεργασίες με κορυφαίες εταιρείες μόδας, συμπεριλαμβανομένων των Off-white και Supreme. Συγκεκριμένα, το 2009, όταν ο Τζάκσον πέθανε, η περιουσία ανερχόταν στα 500 εκατομμύρια δολάρια. Το χρέος του στην Bank of America εκτοξεύθηκε στα 500 εκατομμύρια δολάρια, πριν από τον θάνατό του. Ωστόσο, η αξία της περιουσίας του έχει αυξηθεί από τότε. Το 2020, άξιζε περίπου 873 εκατομμύρια δολάρια. Παρόλο που ο Τζάκσον χρεοκόπησε, η μουσική του δεν έπαψε ποτέ να αποφέρει τεράστιες πωλήσεις μετά τον θάνατό του.

Ποιος διαχειρίζεται την περιουσία του

Τα άτομα τα οποία επωφελούνται από τα χρήματα που προέρχονται από την περιουσία του Τζάκσον είναι η μητέρα του, Κάθριν και τα παιδιά του, Πάρις, Πρινς και Μπλάνκετ.  Ωστόσο, οι εκτελεστές περιουσίας που είναι επιφορτισμένοι με τα νομικά καθήκοντα είναι ο Τζον Μακκέιν και ο Τζον Μπράνκα, οι οποίοι έχουν αποφέρει σημαντικά έσοδα δημιουργώντας μοναδικές επιχειρηματικές ευκαιρίες. Υπέγραψαν πολλές επιχειρηματικές συμφωνίες, οι οποίες θα μπορούσαν να δημιουργήσουν περισσότερο πλούτο, ειδικά στη βιομηχανία του θεάματος.

Στο μεταξύ, η πανεπιστημιακή εκπαίδευση του Πρινς καλύπτεται από την περιουσία. Η Πάρις έχει ήδη ξοδέψει 1/4 του ενός εκατομμυρίου δολαρίων. Δημιούργησε ένα δικό της σπίτι στο Λος Άντζελες, για το οποίο ξόδεψε συνολικά, 225.000 δολάρια. Αναφέρεται τέλος, ότι τα ετήσια έξοδα του Μπλάνκετ και της μητέρας του Τζάκσον στο σπίτι ανέρχονται σε περίπου 111.000 δολάρια.

Διαβάστε ακόμη:

Terracom: Η τεχνολογική εταιρεία από τα Γιάννενα που «ασφάλισε» το Μουντιάλ του Κατάρ

«Κοντοβερός» (Freskot): Σε «κλοιό» πλειστηριασμών και για το εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο (pics)

Πόσες ώρες τη μέρα ξοδεύουμε στα social media – Ποια πλατφόρμα κυριαρχεί (λίστα)