Διεθνή

Μαρκ Κιούμπαν: Σε ποιο κρυπτονόμισμα δίνει «ψήφο εμπιστοσύνης» ο μεγαλοεπενδυτής

  • newsroom


Σε μια προσπάθεια να δώσει μεγαλύτερη ώθηση στις πωλήσεις, ο Κιούμπαν ανακοίνωσε ότι οι Dallas Mavericks θα προσφέρουν «ειδικές τιμές» σε όσους πληρώνουν με το εν λόγω κρυπτονόμισμα

Από τότε που άρχισε να δέχεται το dogecoin μέσο πληρωμής για τα εμπορεύματά τους Dallas Mavericks σημείωσαν σημαντικές πωλήσεις, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της ομάδας Μαρκ Κιούμπαν.

Σε μια προσπάθεια να δώσει μεγαλύτερη ώθηση στις πωλήσεις, ο Κιούμπαν ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι οι Dallas Mavericks θα προσφέρουν «ειδικές τιμές» σε όσους πληρώνουν με dogecoin κατά τη θερινή περίοδο.

Υπενθυμίζεται ότι το Dogecoin – ένα ψηφιακό νόμισμα που δημιουργήθηκε ως αστείο, για να πρωταγωνιστήσει στα memes που κυκλοφορούν στα social media, έφτασε να πρωταγωνιστεί στις χρηματιστηριακές πλατφόρμες και τώρα και στην πραγματική αγορά.

Ο Αμερικανός μεγαλοεπενδυτής υποστηρίζει ότι το Dogecoin έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών του. «Είναι πολύ απλά ένα μέσο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί άνετα για την αγορά αγαθών και υπηρεσιών. Η κοινότητα του doge είναι σαφώς πιο δυνατή από εκείνη του Bitcoin όσον αφορά στη χρήση ως μέσου πληρωμής».

Και τον περασμένο Απρίλιο ο Κιούμπαν είχε γράψει στον λογαριασμό του στο Twitter ότι το Dogecoin είναι το «ένα κρυπτονόμισμα» που οι άνθρωποι πράγματι χρησιμοποιούν για τις συναλλαγές τους. Αντιθέτως βλέπει το Bitcoin περισσότερο ως μία «ψηφιακή εκδοχή του χρυσού», όπως είχε δηλώσει παλαιότερα.

Οι επιφυλακτικοί

Ωστόσο, οι οικονομικοί αναλυτές είναι εξαιρετικά σκεπτικοί γύρω από τα κρυπτονομίσματα στο σύνολό τους λόγω της κερδοσκοπικής φύσης τους και προειδοποιούν ότι οι άνθρωποι πρέπει να επενδύσουν μόνο όσα έχουν τη δυνατότητα να χάσουν. Ορισμένοι ειδικοί μάλιστα υποστηρίζουν ότι ο κόσμος θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός όταν επενδύει στο dogecoin, καθώς δεν διαθέτει τα τεχνικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά του bitcoin.

Πηγή: CNBC

Διαβάστε ακόμα:

Μπαράζ ελέγχων σε επιστρεπτέες, αναστολές και αποζημιώσεις COVID

Δεκαπενταύγουστος: Η Ελλάδα γιορτάζει την Κοίμηση της Θεοτόκου – Αυστηρά μέτρα στις εκκλησίες

Νασέρ Αλ Κελαϊφί: Το «έξυπνο» deal για τον Μέσι και οι μεταγραφές των 2 δισ. (pics)