Η Meta μειώνει, όπως όλα δείχνουν, το ρυθμό των προσλήψεών της, δεδομένης της μειωμένης ανάπτυξης της εταιρείας της και των προβλημάτων που καλείται να αντιμετωπίσει όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία, o πληθωρισμός και οι αλλαγές των κανονισμών ιδιωτικότητας των συσκευών της Apple.

«Πολλές φορές καλούμαστε να αναδιαμορφώσουμε τις εργασιακές μας τακτικές έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε ορισμένα προβλήματα», ανέφερε εκπρόσωπος της Meta στο πρακτορείο CNBC , τονίζοντας πως «θα συνεχίσουμε -όμως- τις προσλήψεις έτσι ώστε να έχουμε μακροπρόθεσμα αποτελέσματα».

Σύμφωνα με τα πρόσφατα δημοσιευθέντα οικονομικά στοιχεία της Meta, η εταιρεία αναμένει ετήσια μείωση των εσόδων. Σύμφωνα με τον CFO της πολυεθνικής, David Wehner, τα έξοδα της εταιρείας για φέτος θα κυμανθούν μεταξύ $87 δισ και $92 δισ. 

Τα προβλήματα για την εταιρεία επιδεινώθηκαν πέρυσι, όταν ξεκίνησε η μαζική έξοδος χρηστών από τις εφαρμογές του Facebook. Σύμφωνα με την εταιρική ανακοίνωση του Φεβρουαρίου, η Meta ανέφερε πως ο αριθμός των ημερήσιων ενεργών χρηστών μειώθηκε διαδοχικά για πρώτη φορά το τέταρτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, αν και κατέγραψε ανάκαμψη το α’ τρίμηνο του 2022.

Ο τεχνολογικός κολοσσός, όμως, συνεχίζει να δέχεται τεράστιο πλήγμα λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. «Αντιμετωπίζουμε μεγαλύτερη από την αναμενόμενη μείωση της ανάπτυξης μετά την έναρξη του πολέμου, δεδομένης της μείωσης των εσόδων από τη Ρωσία και τη μείωση της ανάγκης διαφήμισης εντός και εκτός Ευρώπης», ανέφερε ο Wehner, προσθέτοντας πως «πιστεύουμε πως ο πόλεμος έχει προκαλέσει αυξημένη μεταβλητότητα σε ένα ήδη αβέβαιο μακροοικονομικό περιβάλλον για τους διαφημιστές».

Το στέλεχος της εταιρείας υπογράμμισε εκ νέου πως οι αλλαγές στους κανονισμούς ιδιωτικότητας της Apple θα πλήξουν την εταιρεία, με απώλεια εσόδων της τάξης των $10 δισ για το 2022. 

Διαβάστε ακόμη:

Goldman Sachs: Έρχεται νέα αύξηση 50 μονάδων βάσης από τη Fed τον Ιούλιο

Ζελένσκι: Ξεκίνησε εκστρατεία χρηματοδότησης – Πώς θα ανοικοδομηθεί η Ουκρανία με ένα κλικ

Στο e-σφυρί τα ακίνητα από δάνεια που «ξανασκάνε» – Θηλιά για τους οφειλέτες πληθωρισμός και κόστος ενέργειας