Διεθνή

Νέα δήλωση Έλον Μασκ: «Μάλλον υψηλές» οι τιμές Bitcoin και Ethereum

  • newsroom


Τα δυο κρυπτονομίσματα πέτυχαν νέα ιστορικά υψηλά - Xθες Σάββατο o ιδρυτής της Tesla παραδέχθηκε ότι ίσως η τιμή των Bitcoin και του ether, να είναι υψηλή

Επανέρχεται με δήλωσή του, ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μάσκ μετά το νέο ιστορικό υψηλό των κρυπτονομισμάτων bitcoin και ether, λέγοντας χθες Σάββατο, ότι οι τιμές «μοιάζουν υψηλές». Ειδικότερα, το σχόλιο προέκυψε από  μια συνομιλία που είχε στο Twitter ο ιδιοκτήτης της Tesla με τον Πίτερ Σιφ, υπέρμαχο του χρυσού ως επενδυτικού εργαλείου.Στο Twitter υποστήριξε ότι ο χρυσός είναι πραγματικό χρήμα και καλύτερο από το bitcoin.

Ο ιδρυτής της Tesla, που με την απόφασή του να επενδύσει στο κρυπτονόμισμα έδωσε ώθηση στην τιμή απάντησε ότι «ένα email που λέει ότι έχεις χρυσό δεν είναι το ίδιο με το να έχεις χρυσό. Τα χρήματα είναι απλά δεδομένα που μας επιτρέπουν να αποφύγουμε της ταλαιπωρία της ανταλλαγής. Αυτά τα δεδομένα, όπως όλα τα δεδομένα υπόκεινται σε καθυστερήσεις (latency) και λάθη. Το σύστημα θα εξελιχθεί σε αυτό που ελαχιστοποιεί και τα δυο».

Για να συμπληρώσει ότι «έχοντας πει αυτά, οι τιμές Bitcoin και Ethereum δείχνουν υψηλές».

Σημειώνεται ότι η τιμή του Bitcoin ανέβηκε σε νέο ρεκόρ, 56.581 δολάρια χθες Σάββατο, με την άνοδο εβδομάδας να φτάνει σχεδόν το 18%. Το Ethereum έπιασε το υψηλό των 2.041 δολαρίων, σύμφωνα με το Bitstamp, κάνοντας για τρίτη συνεχόμενη ημέρα ρεκόρ. Εχει κερδίσει 170% φέτος.

Διαβάστε ακόμη:

Πώς ο κορωνοϊός «τινάζει στον αέρα» τις business του ποδοσφαίρου

Ντουμπάι: Πόσοι Έλληνες ζουν εκεί και με πόσα αμείβονται

Eπίδομα 534 ευρώ: Πότε πληρώνονται οι αναστολές Φεβρουαρίου (vid)