Διεθνή

Ντάρεν Λιούις: Ο άνθρωπος που «στρατολογεί» το υπηρετικό προσωπικό των super rich

  • newsroom


Οι UHNWIs (Ultra-high-net-worth-individuals) του κόσμου θέλουν τα σπίτια τους να λειτουργούν ως 6άστερα ξενοδοχεία

Ολοι, ακόμη και οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο, πέρασαν υπερβολικά πολλές ώρες κλεισμένοι στο σπίτι κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ως αποτέλεσμα, υπάρχει μεγάλη ζήτηση για υπηρετικό προσωπικό. Ως ο συνιδρυτής και διευθυντής της Pembury Partners Household Consultancy (Pembury) είναι ένας από τους ανθρώπους που οι πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου (και συγκεκριμένα το λεγόμενο 1%)  καλούν όταν χρειάζονται υπηρετικό προσωπικό για το σπίτι (ή τα σπίτια) τους, σύμφωνα με το Business Insider.

Παρακάτω εξιστορεί ο ίδιος το πώς ξεκίνησε την επικερδή του επιχείρηση:

«Δεν είχα προγραμματίσει το λανσάρισμα της δικής μου επιχείρησης. Για πολλά χρόνια ήμουν στέλεχος εταιρείας που ασχολείται με το αντικείμενο. Οταν ξεκίνησε η πανδημία, εγώ και η ομάδα μου σταματήσαμε να δουλεύουμε και αυτό αποτέλεσε τον καταλύτη για μένα. Κάλεσα τη φίλη και συνεργάτη Ιβι Ντέικιν και της πρότεινα να λανσάρουμε τη δική μας επιχείρηση. 

Η Pembury ξεκίνησε επίσημα τον Ιούνιο του 2020. Τα γραφεία μας είναι στο Mayfair του Λονδίνου αλλά συνήθως εργαζόμαστε από το σπίτι. Τους πρώτους έξι μήνες η Ιβι κι εγώ κάναμε τα πάντα. Μέχρι το τέλος του έτους είχαμε προσλάβει τους πρώτους εργαζόμενους, έναν πρότζεκτ μάνατζερ κι έναν ειδικό σε προσλήψεις προσωπικού παιδικής φροντίδας.

Το να συνεργάζεται κανείς με το “1%” καθημερινά είναι πολύ έντονο, ιδιαίτερα αφού όλοι μου οι πελάτες θέλουν νέο προσωπικό… χθες. Αλλά δε διαφέρει και τόσο από τις προσλήψεις προσωπικού΄για πολυτελή ξενοδοχεία, κάτι το οποίο έχουμε κάνει στο παρελθόν. Οι UHNWIs (Ultra-high-net-worth-individuals) του κόσμου θέλουν τα σπίτια τους να λειτουργούν ως εξάστερα ξενοδοχεία. Ασχολούμαστε με την εύρεση προσωπικού σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου. Για παράδειγμα, προσπαθούμε να βρούμε έναν property and assets manager στο Αζερμπαϊτζάν, έναν διευθυντή υπηρετικού προσωπικού στο Λονδίνο, κι έναν μάνατζερ παλατιού στο Κατάρ

Για πολλούς, το περασμένο έτος ήταν πολύ δύσκολο. Για εμάς, αποδείχθηκε κάτι το εξαιρετικά προσοδοφόρο.

Επίσης, βρίσκουμε και performance chefs. Οταν μιλούμε γι αυτούς τους ειδικευμένους σεφ, μιλούμε για ειδικούς στη διατροφική επιστήμη που παρέχουν στους αθλητές και τις αθλήτριες ό,τι καλύτερο. Πρόκειται για ένα σημαντικό trend το οποίο έχει “περάσει” και στους UHNWIs, αφού όλοι θέλουν να τρέφονται υγιεινά.

Πρόκειται για μια εξειδικευμένη αγορά αλλά όλοι οι αθλητές θέλουν τέτοιους σεφ. Δεν το έχουμε κάνει στο παρελθόν, αλλά μέχρι τώρα έχουμε μεγάλη επιτυχία. Δεν προσλαμβάνουμε κόσμο για τους πελάτες μας, αλλά λαμβάνουμε το 25% του μισθού του πρώτου έτους τους ως προμήθεια για την συννενόηση και τη σύσταση.

Οσον αφορά για τους μισθούς, οι νταντάδες μπορεί να έχουν μισθούς $55.000 με $140.000 ετησίως αναλόγως με την εμπειρία τους, οι σεφ μεταξύ $70.000 και $350.000 και οι διευθυντές προσωπικού μεταξύ $100.000 και $425.000. 

Αν και μερικοί υποψήφιοι μας στέλνουν βιογραφικά μέσω του LinkedIn, συνήθως εμείς “κυνηγούμε” αυτούς που θέλουμε να προσλάβουμε. Η Ιβι κι εγώ έχουμε τις ικανότητες να βρούμε τους ειδικούς ανά τον κόσμο, παρά την πανδημία.

Τα πιο σημαντικά πράγματα είναι ένα “δυνατό” βιογραφικό, μια πενταετία εξαιρετικών συστάσεων και ένα καθαρό ποινικό μητρώο. Η διαδικασία είναι ενδελεχής. Οταν προτείνουμε κάποιον επαγγελματία, τότε συστήνονται στον πελάτη και περνούν από συνέντευξη. 

Η Ιβι κι εγώ δεν εργαζόμαστε σταθερές ώρες, προφανώς, όπως και συνηθίζεται στο χώρο των UHNWI. Εάν εργάζομαι για πελάτες στη δυτική ακτή των ΗΠΑ, τότε θα αλλάξω το ωράριό μου για όσο χρειάζεται. Ενας κανόνας, όμως, είναι σημαντικός για μένα. Να μην εργάζομαι το Σάββατο, αφού είναι ιερή ημέρα για τον Ιουδαϊσμό και για την οικογένειά μου. 

Μπορεί όλα αυτά να ακούγονται κουραστικά αλλά η δουλειά μου μου επιτρέπει να εργάζομαι από παντού και να περνώ χρόνο με την οικογένειά μου.

Οσον αφορά για τη συνεργασία μας με τους UHNWI και τους σελέμπριτι, είναι κάτι το πολύ ενδιαφέρον, αλλά στο τέλος καταντά καθημερινότητα και δεν αποτελεί θέμα συζήτησης στον κοινωνικό μου κύκλο. Προφανώς, τα συμβόλαια μου απαγορεύουν να αναφέρω λεπτομέρειες, αλλά ούτως ή άλλως οι φίλοι μου καταλαβαίνουν τον κόσμο στον οποίο ζω και εργάζομαι».

Διαβάστε ακόμη:

Ο ανασχηματισμός (που θα γίνει του χρόνου!), οι νέοι μέτοχοι της ΕΛΛΑΚΤΩΡ και οι δημοπρασίες (αυτής της εβδομάδας) στη Μύκονο

Κομισιόν: Εντείνει τις προετοιμασίες της για την περίοδο δασικών πυρκαγιών

Γεωργιάδης για Ελληνικό: 10.000 θέσεις εργασίας στην πρώτη φάση του έργου (vid)