Η αρχιτεκτονική εταιρεία του Ηνωμένου Βασιλείου Foster + Partners έδωσε στη δημοσιότητα ένα πρωτότυπο σχέδιο για ένα τερματικό σταθμό αεροταξί, που θα συνδέει τις πιο δημοφιλείς τοποθεσίες του Ντουμπάι και θα παρέχει ταξίδια υψηλής ταχύτητας και μηδενικών εκπομπών.

Ο σχεδιασμός πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία προηγμένης αεροπορικής κινητικότητας (AAM) Skyports Infrastructure και επικυρώθηκε από τον Σεΐχη των ΗΑΕ Μοχάμεντ Μπιν Ρασίντ Αλ Μακτούμ, κυβερνήτη του Ντουμπάι, σύμφωνα με την εταιρεία. Μάλιστα, θα βρίσκεται δίπλα στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι (DXB) και θα ενσωματώνεται στα υπάρχοντα δίκτυα αεροδρομίων, καθώς και στους γύρω κόμβους μεταφορών.

Ο Σεΐχης Μοχάμεντ Μπιν Ρασίντ Αλ Μακτούμ έγραψε στο Twitter, τον περασμένο Φεβρουάριο, ότι οι σταθμοί αεροταξί θα ξεκινήσουν να λειτουργούν στο Ντουμπάι μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, σύμφωνα με το CNN.

Το Εμιράτο σχεδιάζει εδώ και καιρό μια υπηρεσία ιπτάμενων ταξί. Το 2017, η Αρχή Δρόμων και Μεταφορών του Dubai (RTA) ανακοίνωσε ότι σκόπευε να λανσάρει επιβατικά drones χωρίς οδηγό εκείνη τη χρονιά, χρησιμοποιώντας ένα μονοθέσιο μοντέλο κατασκευασμένο από την κινεζική εταιρεία Ehang.

Το 2022, το κινέζικο XPeng X2 ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρώτη δημόσια δοκιμαστική πτήση του διθέσιου ιπτάμενου αυτοκινήτου, στην έκθεση τεχνολογίας GITEX του Ντουμπάι. Το πλήρως ηλεκτρικό όχημα σχεδιάστηκε για να μεταφέρει δύο επιβάτες, να έχει ταχύτητες έως και 130 χιλιόμετρα την ώρα και να ανυψώνεται κάθετα από το έδαφος χρησιμοποιώντας οκτώ έλικες.

Η τοποθεσία δίπλα στο αεροδρόμιο DXB είναι μια από τις τέσσερις προτεινόμενες τοποθεσίες αεροδρομίων για ιπτάμενα ταξί, που εξετάζουν οι Skyports Infrastructure και RTA, οι οποίες σχεδιάζουν να αναπτύξουν τα δίκτυα αεροδρομίων για αεροταξί έως το 2026, σύμφωνα με την Foster + Partners.

Διαβάστε ακόμη

Aυστηρά μέτρα για τον περιορισμό του ατμίσματος παίρνει η Αυστραλία

Εκλογές στην Τουρκία: Βίαια επεισόδια μεταξύ οπαδών και αντιπάλων του Ερντογάν στη Γαλλία

HΠΑ: Προτροπή Μπάιντεν να αποτραπεί ο κίνδυνος κήρυξης στάσης πληρωμών

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ