Για έναν άνθρωπο όπως ο Στιούαρτ ΜακΝιλ, το προνόμιο του εμβολιασμού για τον COVID-19 συνιστά κυρίως επαγγελματική και δευτερευόντως ηθική πρόκληση. Αλλωστε, από το 2012, όταν ίδρυσε το γραφείο τουριστικών υπηρεσιών Knightsbridge Circle για μια ολιγάριθμη και ιδιαίτερα εκλεκτή πελατεία, δεν σταμάτησε να εκπληρώνει επιθυμίες, ασυνήθιστες κατά το πλείστον, ακόμη και εντελώς εξωφρενικές.

Ενδεικτικά, ο τουρισμός υψηλού επιπέδου, όπως τον εννοεί το Knightsbridge Circle, σημαίνει ότι αρκεί οι πελάτες να το ζητήσουν και, π.χ., ο τενόρος-σούπερ σταρ Αντρέα Μποτσέλι μπορεί να τραγουδήσει αποκλειστικά γι’ αυτούς.

Και μάλιστα ενώ θα δειπνούν μέσα σε ένα μουσείο της Φλωρεντίας κλειστό για το κοινό. Κάποιος άλλος μπορεί να επιθυμεί μια εντελώς ιδιωτική συνάντηση με τον Πάπα. Γίνεται. Να παραστεί στον εορτασμό των γενεθλίων της βασίλισσας Ελισάβετ, χωρίς να δικαιούται πρόσκληση. Και αυτό γίνεται. Να τον υπηρετήσει ο μπάτλερ της σειράς «Downton Abbey» αυτοπροσώπως. Γίνεται. Να γίνει ένας από τους πρώτες τουρίστες του Διαστήματος. Βεβαίως και γίνεται. Το Knightsbridge Circle έχει διευθετήσει όλες τις λεπτομέρειες και ήδη ένας από τους πιο απαιτητικούς πελάτες του εκπαιδεύεται στο Χιούστον και προετοιμάζεται για το ταξίδι του με διαστημόπλοιο. Σε σύγκριση με όλα αυτά, το να εξασφαλιστούν, λοιπόν, μερικές δόσεις εμβολίου κατά του κορωνοϊού φαντάζει μια σχετικά εύκολη αποστολή.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Διαβάστε ακόμη: 

Εθνική Τράπεζα: Ανοίγει τα χαρτιά της για την Εθνική Ασφαλιστική

Νορβηγία: Έσοδα 123 δισ. για το μεγαλύτερο κρατικό επενδυτικό ταμείο του κόσμου

Ελλάκτωρ: Οι προκλήσεις και τα ερωτήματα της επόμενης μέρας