Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος ασκεί καθήκοντα από το 2014, δεν επιθυμεί να παρατείνει ξανά τη θητεία του μετά την λήξη της τον Οκτώβριο, όπως ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος της Ατλαντικής Συμμαχίας.

Τον Μάρτιο του 2022, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι ηγέτες της Συμμαχίας αποφάσισαν να παρατείνουν τη θητεία του Νορβηγού αξιωματούχου μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2023.

Από εδώ και πέρα «δεν έχει καμία πρόθεση να ζητήσει περαιτέρω παράταση της θητείας του», δήλωσε η Οάνα Λουνγκέσκου, εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ. «Η θητεία του γενικού γραμματέα παρατάθηκε τρεις φορές και υπηρέτησε συνολικά για σχεδόν εννέα χρόνια», σημείωσε.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Νορβηγίας, ο οποίος γίνεται 64 ετών τον Μάρτιο, ανέλαβε επικεφαλής της Ατλαντικής Συμμαχίας τον Οκτώβριο του 2014.

Πρώτος επικεφαλής του ΝΑΤΟ από μια χώρα που συνορεύει με τη Ρωσία, η θητεία του ξεκίνησε με φόντο τις αντιπαραθέσεις μεταξύ Μόσχας και Κιέβου -ήδη- λίγους μήνες μετά την προσάρτηση της ουκρανικής χερσονήσου της Κριμαίας από τη Ρωσία.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Έτοιμος να ανοίξει τα χαρτιά του για τις δεσμεύσεις του στην κοινωνία με φόντο την αυτοδυναμία

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται τα deals των Ελλήνων εφοπλιστών και το 2023

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Τι αποκαλύπτει έρευνα για την Ελλάδα