Οι καθυστερήσεις στην παραγωγή κατά τη διάρκεια των λοκντάουν, καθώς και η έλλειψη εξαρτημάτων, η οποία δημιουργεί πιέσεις σε πολλές βιομηχανίες, αφού υπάρχουν ελλείψεις σε μικροτσίπ, μέταλλα και πλαστικά, έχουν οδηγήσει τους κατασκευαστές πλυντηρίων ρούχων, πιάτων και άλλων οικιακών συσκευών να βρίσκονται αντιμέτωποι με μία ιστορική ζήτηση. Επιπλέον, οι δυνατότητες για μεταφορές είναι εξίσου περιορισμένες, ιδίως από την Ασία προς την Ευρώπη.

Για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις ανάγκες των πελατών της, η Miele παράγει με τεράστια ταχύτητα σε όλα τα εργοστάσιά της από τον Δεκέμβριο, μερικές φορές ακόμη και με επιπλέον βάρδιες των εργαζομένων. Ως εκ τούτου, η εταιρεία αύξησε τους αποθηκευτικούς της χώρους για πλυντήρια, προκειμένου να μπορέσει να αυξήσει και την παραγωγή της. Ωστόσο δεν διαφαίνεται, τουλάχιστον προς το παρόν, μείωση στον χρόνο παράδοσης στους πελάτες, όπως επισημαίνει και η ίδια η εταιρεία.

Ο ανταγωνιστής της Miele, η εταιρεία BSH, θυγατρική του Ομίλου Bosch με τις μάρκες Bosch και Siemens, δεν είναι επίσης σε θέση να παραδώσει στους πελάτες της εγκαίρως τις συσκευές αυτή την περίοδο. Αιτία δεν είναι μόνο οι ελλείψεις, αλλά και η αυξημένη ζήτηση για οικιακές συσκευές κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η κατάσταση είναι παρόμοια με αυτή που αντιμετωπίζει η Miele: Από το καλοκαίρι του 2020 σημειώθηκε μία «έκρηξη ζήτησης». Πέρυσι, η Miele πούλησε περισσότερες συσκευές από ποτέ στα 122 χρόνια της ιστορίας της. Η BSH είχε επίσης την πιο δυνατή χρονιά της σε πωλήσεις το 2020 – και αυτό από την ίδρυσή της το 1967.

Διαβάστε περισσότερα στην Deutsche Welle