Την πιθανότητα οι επόμενες αυξήσεις επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, να είναι μικρότερες από αυτές που είχαν αποφασιστεί, εξέφρασε ο επικεφαλής της Fed Τζέρομ Πάουελ κατά την αρχική του τοποθέτηση, σε εκδήλωση στο Ινστιτούτο Brookings.

Ο Πάουελ, σημείωσε ότι η μείωση των επιτοκιακών αυξήσεων, μπορεί να γίνει και από την επόμενη συνεδρίαση, ωστόσο, προειδοποίησε ότι η νομισματική πολιτική θα παραμείνει περιοριστική για κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι να εμφανιστούν σημάδια προόδου στον πληθωρισμό.

«Παρότι υπάρχουν ορισμένες ελπιδοφόρες εξελίξεις, έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε για την αποκατάσταση της σταθερότητας των τιμών» υποστήριξε ο Τζέρομ Πάουελ.

«Η ώρα για τον περιορισμό του ρυθμού των αυξήσεων των επιτοκίων μπορεί να έρθει αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου» σημείωσε ο Πάουελ, τη στιγμή που οι αγορές προεξοφλούν ότι η Fed θα εγκαταλείψει τις αυξήσεις των 75 μονάδων βάσης, τουλάχιστον για την επόμενη συνεδρίαση.

Ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, υποστήριξε ότι η αποκατάσταση της σταθερότητας των τιμών, απαιτεί διατήρηση της σφιχτής νομισματικής πολιτικής για κάποιο χρονικό διάστημα, υπογραμμίζοντας ότι η ιστορία προειδοποιεί έντονα για τις πρόωρες χαλαρώσεις.

«Θα παραμείνουμε σε αυστηρή πορεία μέχρι να ολοκληρωθεί η δουλειά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τζέρομ Πάουελ.

Ο επικεφαλής της Fed δεν έδωσε αριθμό για το λεγόμενο «τελικό επιτόκιο», αλλά είπε ότι είναι πιθανό να είναι «κάπως υψηλότερο» από το 4,6% που είχαν υποδείξει οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της τράπεζας στις προβλέψεις τους τον Σεπτέμβριο.

Διαβάστε επίσης

Μητσοτάκης στο Λονδίνο(2), το deal Κόκκαλη, τα αεροπλάνα του Καράτζη και το χρυσό χαρτοφυλάκιο

Πιο κοντά έρχεται το Navarino Blue – «Πράσινο» για την επένδυση των 50 εκατ. ευρώ στη Μεσσηνία (χάρτης)

Ο Νίκος Αλιάγας στο “άντρο” των περιβόητων Γάλλων πυροσβεστών στο Παρίσι