Υψηλότερη από την αναμενόμενη θα είναι η τελική αύξηση στα επιτόκια της Fed, δήλωσε ο Τζερόμ Πάουελ κατά τη σημερινή ομιλία του στο Κογκρέσο, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι προς το παρόν δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για τις αυξήσεις του Μαρτίου.

Μιλώντας στην Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής των ΗΠΑ, ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας ανέφερε ότι οι αξιωματούχοι της Federal Reserve δεν έχουν αποφασίσει ακόμη για το μέγεθος της αύξησης, καθώς αυτή θα εξαρτηθεί από τα νέα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας και τον πληθωρισμό.

Κατά τη χθεσινή ομιλία του στο Κογκρέσο, ο Τζερόμ Πάουελ δήλωσε ότι υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος ακόμα για την επιστροφή του πληθωρισμού στον στόχο του 2%, επισημαίνοντας ότι τα τελευταία οικονομικά στοιχεία ήταν ισχυρότερα από ό,τι αναμενόταν.

«Αν -και τονίζω ότι δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για αυτό– αλλά αν τα συνολικά στοιχία δείξουν ότι δικαιολογείται η ταχύτερη σύσφιξη, θα είμαστε έτοιμοι να αυξήσουμε το ρυθμό των αυξήσεων στα επιτόκια», δήλωσε ο Τζερόμ Πάουελ.

Υπενθυμίζεται ότι η επόμενη συνεδρίαση της Fed θα πραγματοποιηθεί στις 21-22 Μαρτίου και οι αξιωματούχοι της θα ενημερώσουν για τις τριμηνιαίες οικονομικές προβλέψεις τους.

Διαβάστε ακόμη

Πώς θα γίνει το restart του ελληνικού σιδηροδρόμου – Το πλαίσιο των αποφάσεων

Η ΕΕ βάζει στον «πάγο» τη δημοσιονομική «χαλαρότητα»

Μυστικές υπηρεσίες ΗΠΑ: Η Κίνα θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τη Ρωσία