Διεθνή

Περισσότερο από το μισό μειώθηκαν τα κέρδη της Samsung το β’ τρίμηνο

  • newsroom


Η μετοχή της εταιρείας υποχώρησε 0,76% στο χρηματιστήριο της Νότιας Κορέας

Η Samsung Electronics δήλωσε την Παρασκευή ότι τα κέρδη της το δεύτερο τρίμηνο του 2019 υποχώρησαν περισσότερο από το μισό σε σχέση με το προηγούμενο έτος λόγω της συνεχιζόμενης αδυναμίας της τιμής και της ζήτησης memory chips.

Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone και προμηθευτής memory chips παγκοσμίως δήλωσε ότι τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν σε 6,5 τρισεκατομμύρια κορεατικά won (5,5 δισεκατομμύρια δολάρια), ελαφρώς καλύτερα από εκτιμήσεις της βιομηχανίας για των 6 τρις., αλλά μειωμένα κατά 56% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Τα memory chips, που χρησιμοποιούνται σε κινητά τηλέφωνα και σε εταιρικούς διακομιστές, αποτελούν την κύρια πηγή εσόδων της Samsung.

Η Samsung δήλωσε ότι είδε εφάπαξ κέρδη στην επιχείρηση έκθεσης να αντανακλάται στα λειτουργικά κέρδη. Αναλυτές δήλωσαν ότι ο γίγαντας των smartphone έλαβε επιστροφές ύψους περίπου 800 δισεκατομμυρίων δολαρίων για πίνακες οθόνης που πωλήθηκαν στην Apple, καθώς ο κατασκευαστής iPhone απέτυχε στον στόχο πωλήσεων στον οποίο συμφώνησαν οι δύο εταιρείες.

Η μετοχή της εταιρείας υποχώρησε 0,76% στο χρηματιστήριο της Νότιας Κορέας.

Απόρρητο Απόρρητο