Ο Scotty Allen ξεκίνησε ως προγραμματιστής στη Silicon Valley, αλλά τώρα αφιερώνει το χρόνο του ταξιδεύοντας στον κόσμο κάνοντας ενδιαφέροντα πράγματα, όπως το να φτιάχνει το δικό του iPhone!

Ο Allen βρίσκεται αυτήν την περίοδο στο Shenzhen της Κίνας, όπου έφτιαξε το δικό του κινητό iPhone, αγοράζοντας τα εξαρτήματα στις αγορές του Huaqiangbei, όπου όλα τα είδη κινητών τηλεφώνων είναι διαθέσιμα σε ελεύθερη αγορά.

Allen with the finished phone

Η ιδέα για να κάνει ένα ολόκληρο iPhone προέκυψε από μια συζήτηση σε μια παρέα με ανθρώπους που ενδιαφέρονταν για τα ηλεκτρονικά , όπως και ο ίδιος. Τότε κάποιος είπε: “Αναρωτιέμαι αν θα μπορούσατε να φτιάξετε το δικό σας τηλέφωνο”. Όταν ο ίδιος ξεκίνησε την αναζήτησή του, δεν ήταν σίγουρος αν οι έμποροι θα του πουλούσαν τα κομμάτια.

Τελικά, αν και με κάποιες δυσκολίες, ήταν σε θέση να δημιουργήσει ένα εντελώς λειτουργικό iPhone.

Ο Allen επέλεξε να κάνει ένα iPhone 6S αντί για το πιο πρόσφατο iPhone 7 για δύο λόγους. Πρώτον, επειδή είχε ήδη ένα 6S, οπότε θα μπορούσε να κάνει ευκολότερα την σύγκριση.

Πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι τα τμήματα του iPhone 7 είναι πιο δύσκολα να βρεθούν στην αγορά.

Για να φτιάξει το iPhone, ο Allen χρησιμοποίησε τέσσερα βασικά μέρη: οθόνη, πλαίσιο, μπαταρία και μητρική πλακέτα. Το τηλέφωνο του Allen είχε κομμάτια αξίας περίπου 300 δολ. ενώ η αξία ενός iPhone 6S από την Apple ξεκινά από τα 549 δολ.

Δείτε το βίντεο