Διεθνή

Πρώην συνεργάτης του Τραμπ ευχήθηκε το θάνατο του Μπαράκ Ομπάμα

  • newsroom


Πρόκειται για τον Καρλ Παλαντίνο πρώην υποψήφιο κυβερνήτη της Νέας Υόρκης και συμπρόεδρο της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ στην Πολιτεία αυτή

Ένας επιχειρηματίας, πρώην υποψήφιος κυβερνήτης της Νέας Υόρκης και συμπρόεδρος της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ στην Πολιτεία αυτή, προκάλεσε σάλο καθώς για το 2017 “ευχήθηκε” τον θάνατο του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα ενώ έκανε και ρατσιστικά σχόλια σε βάρος της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ.

Όταν ρωτήθηκε ποιες είναι οι ελπίδες του για την επόμενη χρονιά, ο Καρλ Παλαντίνο απάντησε ότι εύχεται “να κολλήσει (ο Μπαράκ Ομπάμα) την ασθένεια των τρελών αγελάδων αφού αποκαλυφθεί ότι είχε σχέσεις με μια Χέρφορντ” (σ.σ. προφανώς εννοούσε τη ράτσα βοοειδών Χέρεφορντ) και “να πεθάνει πριν από τη δίκη του”.

Στην ερώτηση τι θα ήθελε να εξαφανιστεί το 2017, ο πρώην υποψήφιος κυβερνήτης με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα απάντησε: “Η Μισέλ Ομπάμα”.

“Θα ήθελα να ξαναγίνει άνδρας και να την αφήσουν ελεύθερη στη σαβάνα της Ζιμπάμπουε για να ζήσει άνετα σε μια σπηλιά με τον Μάξι τον γορίλα” είπε ο Παλαντίνο στο περιοδικό Artvoice που έθεσε τις ίδιες ερωτήσεις σε διάφορες προσωπικότητες ενόψει του νέου έτους.

Οι απαντήσεις του Παλαντίνο, ο οποίος στις αρχές του μήνα είχε συναντηθεί με τον εκλεγμένο πρόεδρο στον Πύργο Τραμπ της Νέας Υόρκης, προκάλεσαν σωρεία αντιδράσεων στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης. Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, που τον κέρδισε στις εκλογές του 2010, χαρακτήρισε τα σχόλιά του “ρατσιστικά, αποκρουστικά και αξιοκατάκριτα”.

“Ο Παλαντίνο έχει μακρύ παρελθόν ρατσιστικών και εμπρηστικών δηλώσεων. Τα σχόλιά του δεν αντικατοπτρίζουν τα αισθήματα ή τις απόψεις κανενός αληθινού Νεοϋορκέζου”, πρόσθεσε.

Ο Τραμπ δεν αντέδρασε ο ίδιος, όμως μια εκπρόσωπός του είπε, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, ότι οι δηλώσεις του Παλαντίνο είναι “αξιοκατάκριτες και δεν έχουν θέση στη δημόσια συζήτηση”.

Μετά τις αντιδράσεις αυτές, ο Παλαντίνο έδωσε στη δημοσιότητα μια ανοιχτή επιστολή στην οποία υποστηρίζει ότι τα σχόλιά του δεν είναι ρατσιστικά.

Με την ευκαιρία αυτή επιτέθηκε και πάλι στο προεδρικό ζεύγος χαρακτηρίζοντας τον Μπαράκ Ομπάμα “άνανδρο φοβιτσιάρη” και λέγοντας ότι η Μισέλ Ομπάμα πρέπει “να πάει κάπου όπου θα είναι ευτυχισμένη”.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ