Κάθε χρόνο, πολλοί άνθρωποι ταξιδεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες της Δύσης αναζητώντας μια μόνιμη κατοικία που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες τους. Την ώρα όμως που ο πληθωρισμός καλπάζει σε όλον τον κόσμο, με τις τιμές σε βασικά προϊόντα και υπηρεσίες να αυξάνονται διαρκώς, γίνεται όλο και πιο δύσκολο να βρεθεί μία πόλη για μετεγκατάσταση που να παρέχει όχι μόνο τα απαραίτητα αλλά και μία… προσιτή πολυτέλεια.

Ο ιστότοπος therichest συγκέντρωσε σε μία λίστα μερικές από τις καλύτερες πόλεις και χώρες για να ζήσετε με… προσιτή πολυτέλεια, είτε θέλετε να μετακομίσετε μόνιμα είτε να αποδράσετε για ένα μικρό χρονικό διάστημα:

Αντίς Αμπέμπα, Αιθιοπία

Η Αντίς Αμπέμπα, στην Αιθιοπία, είναι μια από τις πιο δημοφιλείς πόλεις για όσους αναζητούν έναν πολυτελή και προσιτό τρόπο ζωής, καθώς ένα λίτρο βενζίνης κοστίζει λίγο λιγότερο από ένα δολάριο. Με τα χρόνια, η φήμη της πόλης ως σημαντικού παραγωγού καφέ, πλαστικού, υφασμάτων και τροφίμων και ως κέντρο του αιθιοπικού πολιτισμού και του εμπορίου έχει αυξηθεί.

Το μέσο ενοίκιο είναι 50% φθηνότερο από ό,τι στη Νέα Υόρκη, με ένα διαμέρισμα δύο υπνοδωματίων έξω από την πόλη να κοστίζει περίπου 200 δολάρια. Στο Λος Άντζελες, ένα εισιτήριο για μια δημοφιλή ταινία κοστίζει 3,66 δολάρια, σε σύγκριση με 10 δολάρια στη Νέα Υόρκη.

Βιετνάμ

Το Βιετνάμ, κάποτε ήταν ένα από τα φτωχότερα κράτη του κόσμου, αλλά τις τελευταίες τρεις δεκαετίες έχει γνωρίσει σημαντική ανάπτυξη. Στις πιο ακριβές πόλεις του Βιετνάμ, όπως το Χο Τσι Μινχ και το Ανόι, ένας μηνιαίος προϋπολογισμός 1.500 δολαρίων επαρκεί για να ζήσουν με οικονομική άνεση δύο άτομα . Το μέσο μηνιαίο κόστος για ένα άτομο, εξαιρουμένου του ενοικίου, είναι 439 δολάρια.

Batu Ferringhi, Μαλαισία

Στο Batu Ferringhi της Μαλαισίας, μπορείτε να νοικιάσετε ένα πολυτελές παραθαλάσσιο σπίτι με τρία υπνοδωμάτια και θέα στο θάλασσα για μόλις 403 $ τον μήνα. Η χώρα ενδείκνυται για όσους αγαπούν τις αμμώδεις παραλίες. Εάν ένας ταξιδιώτης τραυματιζόταν και χρειαζόταν νοσηλεία κατά την επίσκεψή του στη χώρα θα πλήρωνε μόνο 43 $. Με τη μετεγκατάσταση στη Μαλαισία, μπορείτε να βρίσκεστε στην παραλία χωρίς να φύγετε ποτέ από τον κήπο του σπιτιού σας.

Μανάγουα, Νικαράγουα

Αν και η Νικαράγουα είναι η δεύτερη πιο φτωχή χώρα στον κόσμο, η πρωτεύουσα της Μανάγκουα φιλοξενεί μεγάλες επιχειρήσεις όπως η Walmart. Είναι ένα οικονομικό κέντρο και πολλοί άνθρωποι Αμερικανοί αμέσως μετά συνταξιοδότησή τους και εγκαθίστανται μόνιμα εκεί.

Το μέσο ενοίκιο για ένα διαμέρισμα δύο υπνοδωματίων είναι $800 και το μέσο κόστος διαβίωσης για ένα άτομο είναι περίπου $540. Στη Μανάγκουα, ένα λίτρο φυσικού αερίου κοστίζει μόνο 1,23 δολάρια και το κόστος διαβίωσης είναι 58% χαμηλότερο από ό,τι στη Νέα Υόρκη. Λάβετε υπόψη ότι η Μανάγκουα έχει υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας και κάντε έρευνα πριν μετακομίσετε εκεί, σύμφωνα πάντα με τον ιστότοπο therichest.

Μεξικό

Το Μεξικό έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές στους Αμερικανούς συνταξιούχους που αναζητούν οικονομικά προσιτή, πολυτελή ζωή και υγειονομική περίθαλψη υψηλής ποιότητας. Μερικοί συνταξιούχοι μπορούν να ζήσουν στο Κανκούν με 1.500 – 3.000 $ το μήνα. Το μηνιαίο κόστος ζωής για ένα άτομο θα ήταν περίπου 494 $. Το κράτος προσπαθεί να βελτιώσει περαιτέρω το σύστημα υγειονομικής περίθαλψής του και εφαρμόζει προγράμματα για να βοηθήσει τους ηλικιωμένους.

Παναμάς

Ο Παναμάς, προσφέρει διεθνή πολυτέλεια χωρίς να είναι πολύ μακριά από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ένα παραθαλάσσιο διαμέρισμα στην Πόλη του Παναμά κοστίζει περίπου 1.500 $ το μήνα, ενώ το ενοίκιο, οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, το φαγητό και η ψυχαγωγία κοστίζουν περίπου 2.600 $ το μήνα. Έξω από τις τουριστικές ακτές της Πόλης του Παναμά, η τιμή διαβίωσης είναι σημαντικά χαμηλότερη. Ο Παναμάς έχει ένα από τα ισχυρότερα προγράμματα για συνταξιούχους στον κόσμο.

Λα Παζ ,Βολιβία

Σε σύγκριση με τη Νέα Υόρκη, το ενοίκιο στη Λα Παζ της Βολιβίας είναι κατά μέσο όρο 89,5% φθηνότερο. Ένα λίτρο βενζίνης κοστίζει 38 σεντς, ωστόσο ένα πολυτελές διαμέρισμα δύο υπνοδωματίων μπορεί να αγοραστεί με 650 δολάρια. Η Λα Παζ είναι η εμπορική και οικονομική πρωτεύουσα της Βολιβίας και έχει αρχίσει να προσελκύει ταξιδιώτες από όλον τον κόσμο. Το μέσο μηνιαίο κόστος ζωής σε μια μεγάλη πόλη, χωρίς να υπολογίζεται το ενοίκιο, είναι 509 $.

Λισαβόνα, Πορτογαλία

Η πρωτεύουσα της Πορτογαλίας είναι μια όμορφη παραθαλάσσια πόλη όπου μπορεί κανείς να ζήσει με έναν περιορισμένο προϋπολογισμό, καθιστώντας την έναν δημοφιλή προορισμό στην Ευρώπη. Η Πορτογαλία έχει καταστήσει εξαιρετικά εύκολο για τους αλλοδαπούς να γίνουν Ευρωπαίοι πολίτες. έχει ένα από τα χαμηλότερα κόστη πολυτελούς διαβίωσης στη Γηραιά Ήπειρο. Το μηνιαίο κόστος διαβίωσης για ένα άτομο είναι περίπου $623 και μια ποιοτική κατοικία στην πόλη μπορεί να βρεθεί για περίπου $550 το μήνα.

Διαβάστε ακόμη:

Pimco: Διαδοχικές αυξήσεις επιτοκίων από την ΕΚΤ στο β’ εξάμηνο – Έως 120 μονάδες βάσης μέσα στο 2022

ΕΦΚΑ: Ποιοι έμειναν χωρίς περίθαλψη – Πόσοι ρύθμισαν τις οφειλές τους

Πώς η Τουρκία θέλει να «βάλει χέρι» και στα ουκρανικά σιτηρά