Διεθνή

Δημοπρασία: Πωλούνται πολύτιμα χειρόγραφα των Μπροντέ – Προβλέψεις για την αξία τους

  • newsroom


Ανεκτίμητης αξίας χειρόγραφα των Μπροντέ μπορεί να περιέλθουν στην ιδιοκτησία ιδιωτών και να εξαφανιστούν, προειδοποιούν ειδικοί

Την άμεση κυβερνητική παρέμβαση για να αποτραπεί, όπως αναφέρει, η εξαφάνιση «ανεκτίμητων» λογοτεχνικών θησαυρών της Βιβλιοθήκης Honresfield, μεταξύ άλλων, ενός σπάνιου σημειωματάριου με ποιήματα της Έμιλι Μπροντέ, με την πώλησή τους σε ιδιώτες σε δημοπρασία, ζητεί ο σύλλογος Μπροντέ στη Βρετανία.

Η συλλογή Honresfield με περισσότερα από 500 ιστορικά λογοτεχνικά στοιχεία εξαφανίστηκε από κοινή θέα το 1939 και την είδαν μόνο ένας ή δύο ακαδημαϊκοί τα επόμενα χρόνια. Η συλλογή περιλαμβάνει το μοναδικό χειρόγραφο με κάποια από πιο γνωστά ποιήματα της Έμιλι Μπροντέ, με σχολιασμούς από την αδελφή της Σαρλότ, καθώς και οικογενειακά γράμματα και βιβλία των αδελφών Μπροντέ, αλλά και σημαντικά χειρόγραφα των Ρόμπερτ Μπερνς και Γουόλτερ Σκοτ.

Πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι η Βιβλιοθήκη, η οποία δημιουργήθηκε από τους αδελφούς, Άλφρεντ και Γουίλιαμ Λο που μεγάλωσαν κοντά στην οικογενειακή κατοικία των Μπροντέ στο Χάουορθ, πρόκειται να δημοπρατηθεί από τον Sotheby’s αργότερα φέτος.

Τα ποιήματα της Έμιλι Μπροντέ εκτιμάται ότι θα πωληθούν μεταξύ 800.000 και 1,2 εκατομμυρίων αγγλικών λιρών. Η συλλογή περιλαμβάνει βιβλία, όπως η πρώτη έκδοση του έργου «Τζέιν Έιρ» που χαρίστηκαν από τη Σαρλότ και άλλα μέλη της οικογένειας στη Μάρθα Μπράουν, κόρη ενός οικογενειακού φίλου. Επίσης η πρώτη έκδοση του διάσημου μυθιστορήματος της Έμιλι Μπροντέ «Ανεμοδαρμένα Ύψη» υπολογίζεται ότι θα πωληθεί μεταξύ 200.000 και 300.000 αγγλικών λιρών.

Διαβάστε ακόμα

Ισπανία: Στο 1 δισ. ευρώ το κόστος αποκλεισμού από τη βρετανική «πράσινη λίστα»

Δεξαμενόπλοια: Η κρίση… θυμίζει βαρέλι δίχως πάτο

Ποιες ρυθμίσεις υποχρεούνται να κάνουν οι τράπεζες στα επιχειρηματικά δάνεια