Διεθνή

Συγκλονιστικά βίντεο πριν και μετά την έκρηξη του αεροσκάφους της Emirates

  • newsroom


Από θαύμα γλίτωσαν 300 επιβαίνοντες - Νεκρός ένας πυροσβέστης από την έκρηξη του φλεγόμενου jet - Πρόβλημα στο σύστημα προσγείωσης ή φωτιά στον κινητήρα ενώ το Boeing ήταν στον αέρα;

Συγκλονίζουν τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας από τις δραματικές στιγμές που έζησαν 300 επιβαίνοντες αεροσκάφους της Emirates που εκτελούσε την πτήση EK521 από το Τιρουβανταπουράμ, πρωτεύουσα της ινδικής επαρχίας Κεράλα, προς Ντουμπάι το πρωί της Τετάρτης.

Το αεροπλάνο παρουσίασε τεχνικό πρόβλημα και πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση με κομμάτι του όμως να παίρνει φωτιά. Οι 300 επιβαίνοντες εξήλθαν του αεροσκάφους με ασφάλεια μέσα σε 45 δευτερόλεπτα, κάτι που τους έσωσε τη ζωή. Κατά πληροφορίες, πριν την αναγκαστική προσγείωση ο πιλότος είχε ενημερώσει τους υπευθύνους του αεροδρομίου ότι αντιμετωπίζει κάποια βλάβη.

Τα σενάρια που ακούγονται για το τι μπορεί να συνέβη και το αεροσκάφος να τυλίχθηκε στις φλόγες είναι δύο:

-Πρόβλημα στο σύστημα προσγείωσης

-Φωτιά στον κινητήρα ενώ το Boeing ήταν στον αέρα

Αυτόπτης μάρτυρας υποστήριξε ότι το αεροσκάφος φάνηκε σαν να «εξερράγη» τη στιγμή που άγγιξε το έδαφος χωρίς το μηχανισμό προσγείωσης.

Σκηνές αλλοφροσύνης εκτυλίχθηκαν στο εσωτερικό του αεροσκάφους, δευτερόλεπτα προτού το φλεγόμενο jet εκραγεί μετά την αναγκαστική προσγείωσή του σε αεροδρόμιο του Ντουμπάι.

Βίντεο από το εσωτερικό της καμπίνας που δημοσίευσε η ηλεκτρονική έκδοση της Daily Mail καταγράφει τις σκηνές αλλοφροσύνης που εκτυλίχθηκαν δευτερόλεπτα προτού το φλεγόμενο jet εκραγεί. Διακρίνονται οι κραυγές των επιβατών καθώς σπεύδουν να μαζέψουν τα πράγματά τους για να εγκαταλείψουν το φλεγόμενο αεροσκάφος, ενώ με φρενιασμένες κινήσεις, το προσωπικό του αερομεταφορέα προσπαθεί να ανοίξει τις εξόδους κινδύνου, ώστε οι σχεδόν 300 επιβάτες να μεταφερθούν έγκαιρα σε ασφαλές μέρος. Η καμπίνα είναι γεμάτη καπνούς, πράγμα που δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο το έργο των αεροσυνοδών και επιτείνει το αίσθημα πανικού των επιβατών.

Καθώς μια μητέρα οδηγεί τα παιδιά της στην έξοδο κινδύνου, όπου οι επιβάτες εξέρχονται μέσω της ειδικής «τσουλήθρας», μια φωνή ακούγεται να της φωνάζει να «πηδήξει». Εκείνη συνεχίζει να καταγράφει την δραματική της απόδραση και καθώς βγαίνει από το αεροσκάφος η κάμερα του κινητού της συλλαμβάνει για μια στιγμή τη φλεγόμενη μηχανή.

Σε άλλο βίντεο φαίνονται οι επιβάτες να τρέχουν στον διάδρομο αποπροσγείωσης πανικόβλητοι για να απομακρυνθούν όσο το δυνατό περισσότερο από το αεροσκάφος.

Την ίδια ώρα, όπως δείχνει συγκλονιστικό βίντεο, καθώς το αεροσκάφος βρίσκεται στον αεροδιάδρομο, μια πύρινη μπάλα εκτινάσσεται με ορμή από το μπροστινό του μέρος.

 Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Απόρρητο Απόρρητο