Διεθνή

Συμφωνία Βρετανίας – Αυστραλίας για το εμπόριο

  • newsroom


 Η Βρετανία είχε καταστήσει την εξασφάλιση εμπορικής συμφωνίας με την Αυστραλία, προτεραιότητα για την μετά το Brexit στρατηγική της

Η Βρετανία και η Αυστραλία κατέληξαν σε μια εμπορική συμφωνία μετά από συζητήσεις μεταξύ των δύο πρωθυπουργών επιβεβαίωσε το Λονδίνο.   Η Βρετανία είχε καταστήσει την εξασφάλιση εμπορικής συμφωνίας με την Αυστραλία, προτεραιότητα για την μετά το Brexit στρατηγική της, καθώς επιδιώκει να δημιουργήσει πιο ισχυρούς εμπορικούς και διπλωματικούς δεσμούς στην περιοχή Ινδίας-Ειρηνικού, αλλά οι διαπραγματεύσεις κράτησαν για μήνες.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον και ο Βρετανός ομόλογος του Μπόρις Τζόνσον ξεπέρασαν τα δύσκολα σημεία στη διάρκεια διμερών συζητήσεων μετά τη συνάντηση της G7 στη Βρετανία το Σαββατοκύριακο, στην οποία παραβρέθηκε και ο Morrison ως καλεσμένος.

Αν και δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη λεπτομέρειες, οι επίσημες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η συμφωνία θα μπορούσε να προσθέσει 500 εκατ. στερλίνες (705,7 εκατ. δολάρια) στη βρετανική οικονομική παραγωγή μακροπρόθεσμα. Για την Αυστραλία ωστόσο, οι αναλυτές αμφισβητούν τη σημασία της για μια οικονομία που ήδη εστιάζει στην Ασία.

Διαβάστε ακόμη

Οικογένεια Τίγκα: Πώς έπεσαν έξω οι «βασιλιάδες» της Παραλιακής

Οι «κατινιές» ενός τραπεζίτη, το τριζάτο ακίνητο στη Φιλοθέη και ο παράξενος διαγωνισμός του Υπερταμείου 

«Κουρεμένα» ενοίκια: Τελευταία ευκαιρία για να μη χάσετε τις αποζημιώσεις Μαΐου