Ένα σπάνιο ροζ διαμάντι, η αξία του οποίου εκτιμάται σε περίπου 35 εκατ. δολάρια, βγαίνει σε δημοπρασία από τον οίκο Sotheby’s στις 8 Ιουνίου στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με τον οίκο Sotheby’s, το «αψεγάδιαστο» διαμάντι των 10,57 καρατίων προέρχεται από την Μποτσουάνα. «Εκτιμάται σε περίπου 3,3 εκατ. δολάρια ανά καράτι, δηλαδή περισσότερα από 35 εκατ. δολάρια.

Είναι η υψηλότερη εκτιμώμενη αξία ανά καράτι για οποιονδήποτε πολύτιμο λίθο στην αγορά», είπε ο επικεφαλής πωλήσεων κοσμημάτων του Sotheby’s, Αλεξάντερ Έμπλεν, στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), χωρίς να μπορεί να κρύψει τον ενθουσιασμό του.

Στην παρουσίαση του οίκου Sotheby’s υπογραμμίζεται ότι το Αιώνιο Ροζ διαμάντι, όπως αποκαλείται, είναι «σπανιότερο από πίνακα του Ρενέ Μαγκρίτ ή του Άντι Γουόρχολ» λόγω της καθαρότητάς του.

Το ρεκόρ σε δημοπρασία για ροζ διαμάντι είναι τα 71,2 εκατ. δολάρια που πρόσφερε συλλέκτης το 2017 στο Χονγκ Κονγκ. Η δεύτερη υψηλότερη τιμή πώλησης καταγράφηκε το 2022, στα 57,7 εκατ. δολάρια, επίσης σε δημοπρασία στο Χονγκ Κονγκ.

Διαβάστε ακόμη

Γιατί τα κρυπτονομίσματα βρίσκονται σε κρίσιμο σταυροδρόμι

Δαβέρος (ΗelleniQ Energy): Πολυνομία και πολυπλοκότητα, αγκάθια στη φορολογική νομοθεσία

Google: Μπλόκαρε πάνω από 5,2 δισ. διαφημίσεις που παραβίασαν τις πολιτικές της το 2022