Ξεπέρασε τα 100 δισ. δολάρια η αποτίμηση της SpaceX, της διαστημικής εταιρείας του Έλον Μασκ, μετά τη πώληση μετοχών από τους επενδυτές της.

Η διαστημική εταιρεία, η πρώτη ιδιωτική που πραγματοποίησε επανδρωμένη πτήση στο διάστημα, έχει έρθει σε συμφωνία με τους επενδυτές της να προχωρήσουν σε πώληση έως και 755 εκατ. μετοχών με τιμή 530 δολάρια ανά μετοχή, εκτινάσσοντας την κεφαλαιοποίησή της στα 100,3 δισ..

Η τιμή της μετοχής της εταιρείας έχει παρουσιάσει αύξηση 33%, όταν η τελευταία αποτίμηση, τον Φεβρουάριο, ανερχόταν στα 75 δισ. δολάρια και κόστος ανά μετοχή τα 419,99 δολάρια.

Η αποτίμηση της εταιρείας έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια καθώς η SpaceX συγκέντρωσε δισεκατομμύρια για να χρηματοδοτήσει τα δύο προγράμματα Starship και Starlink.

Το πρόγραμμα Starlink είναι δορυφόροι που έχει εκτοξεύσει στο διάστημα -συνολικά 1.740 μέχρι σήμερα- με σκοπό την παροχή διαδικτύου υψηλών ταχυτήτων. Από την άλλη το πρόγραμμα Starship είναι ο πύραυλος που ετοιμάζει η εταιρεία για να μεταφέρει ανθρώπους σε αποστολές στη Σελήνη και τον Άρη. Μάλιστα η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει ήδη δοκιμαστικές πτήσεις.

Σημειώνεται ότι αυτή την στιγμή, η SpaceX θεωρείται η δεύτερη πιο ακριβή ιδιωτική εταιρεία παγκοσμίως -από τις μη εισηγμένες σε κάποια χρηματιστηριακή αγορά- πίσω μόνο από την κινεζική η Bytedance, η οποία έχει το TikTok.

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικό: Ποιοι όμιλοι διεκδικούν τις πρώτες εργολαβίες – «Συναγερμός» στον κατασκευαστικό κλάδο

Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν: Ο βαθύπλουτος Σαουδάραβας πρίγκιπας που τίναξε την μπάνκα με τη Νιουκάσλ

Capital Product Partners: Επενδύει στην αειφόρο ναυτιλία – Προ των πυλών 5ετές ομόλογο έως €150 εκατ.