Στο διοικητικό συμβούλιο του Twitter θα ενταχθεί ο Έλον Μασκ, ο οποίος από χθες αποτελεί τον μεγαλύτερο μέτοχο της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, αποκτώντας το 9,2% των μετοχών. 

«Μέσω των συζητήσεων που είχαμε με τον Έλον τις τελευταίες εβδομάδες, έγινε ξεκάθαρο ότι η έλευσή του θα προσδώσει μεγάλη αξία στο διοικητικό συμβούλιο» έγραψε στο Twitter ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Parag Agrawal. 

«Είναι ταυτόχρονα τόσο ένας παθιασμένος υποστηρικτής, όσο και ένας έντονος επικριτής, κάτι το οποίο είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε στο Twitter, ώστε να γίνουμε ισχυρότεροι μακροπρόθεσμα» πρόσθεσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας. 

Υπενθυμίζεται ότι χθες, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ο ιδρυτής της Tesla και πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη απέκτησε 73.486.938 μετοχές του Twitter, η συνολική αξία των οποίων ανέρχεται σε 2,8 δισ. δολάρια, με βάση την τιμή κλεισίματος της Παρασκευής (39,31 δολάρια). 

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, η μετοχή του Twitter να εκτιναχθεί κατά 26,57% τη Δευτέρα και να φθάσει στα 49,97 δολάρια. Σήμερα, δε, λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, τα προ-συμβόλαια προμηνύουν νέο ράλι της τάξης του 8%. 

Ας σημειωθεί ότι οι υπόλοιποι βασικοί μέτοχοι του Twitter (Morgan Stanley, Vanguard, BlackRock, State Street και Lone Pine Capital) ελέγχουν από κοινού περίπου το 30% του μετοχικού κεφαλαίου. 

Διαβάστε επίσης:

Τα φρέσκα γκάλοπ, το «κοφτήρι» του ΔΕΔΔΗΕ, το σφυρί της Raxevsky και οι βόλτες της Βικτόρια στην Αθήνα

Eurogroup: Βουτηγμένη στην ύφεση η Ευρώπη στο β΄τρίμηνο – Πότε ελπίζουν σε ανάπτυξη  

Βίκυ Σάφρα: Παντρεύτηκε στα 17 της τον Νο1 τραπεζίτη στον κόσμο – Σήμερα είναι η πλουσιότερη Ελληνίδα στο Forbes