Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έφτασε απόψε το βράδυ στη Φινλανδία, για επίσκεψη 24 ωρών σε αυτήν τη χώρα που γειτονεύει με τη Ρωσία και την Απρίλιο εντάχθηκε στο ΝΑΤΟ.

Το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One, προερχόμενο από το Βίλνιους όπου διεξήχθη η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ, προσγειώθηκε αργά το βράδυ στο διεθνές αεροδρόμιο του Ελσίνκι. Ο Μπάιντεν θα συναντηθεί αύριο με τον πρόεδρο της Φινλανδίας Σαούλι Νιινίστο και με ηγέτες άλλων σκανδιναβικών χωρών. Οι συζητήσεις τους θα επικεντρωθούν «στη συνεργασία μεταξύ των σκανδιναβικών χωρών και των ΗΠΑ σε θέματα ασφάλειας, περιβάλλοντος και τεχνολογίας», σύμφωνα με την φινλανδική προεδρία.

Η επίσκεψη αυτή είναι η τελευταία «στάση» στην ευρωπαϊκή περιοδεία του Μπάιντεν. Αφού επιστρέψει στην Ουάσινγκτον, θα δεχτεί στις 27 Ιουλίου την πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, με την οποία θα συζητήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, τις εξελίξεις στη βόρεια Αφρική και τον στενότερο συντονισμό των χωρών τους σε θέματα που αφορούν την Κίνα.

Διαβάστε ακόμη

ΙNG: Η Ελλάδα θα παραμείνει πόλος ανάπτυξης στην Ευρώπη – Oι ευκαιρίες για τη δεύτερη τετραετία Μητσοτάκη

Ο πλανήτης «πνίγεται» σε χρέη ρεκόρ – Σοκαριστικά στοιχεία έκθεσης του ΟΗΕ (tweet + διαγράμματα)

Καύσωνας Κλέων: Όλα τα έκτακτα μέτρα για εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα – Τι προβλέπεται για τηλεργασία

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ