Από τότε που η OpenAI εγκαινίασε το ChatGPT τον Νοέμβριο του 2023, όλοι μιλούν -και δοκιμάζουν- τη νέα αυτή τεχνολογία στην προσωπική και επαγγελματική τους ζωή. Αυτό περιλαμβάνει μερικούς από τους πιο σημαντικούς επιχειρηματικούς ηγέτες του κόσμου.

Πολλές εταιρείες εκτός από την OpenAI έχουν κυκλοφορήσει προϊόντα γενετικής τεχνητής νοημοσύνης με δυνατότητες που μοιάζουν με τις ανθρώπινες για να επωφεληθούν από τη διαφημιστική εκστρατεία. Οι χρήστες έχουν στραφεί στην τεχνολογία για να εξοικονομήσουν χρόνο και να επιτύχουν τους στόχους τους.

Ορισμένοι εργαζόμενοι έχουν χρησιμοποιήσει το ChatGPT στις δουλειές τους. Άλλοι έχουν στραφεί σε chatbots για να τους βοηθήσουν να χάσουν βάρος, να κάνουν εργασίες και να προγραμματίσουν διακοπές. Κάποιοι μάλιστα ισχυρίστηκαν ότι έβγαλαν χρήματα με την ΤΝ.

Και το ενδιαφέρον έχει μετατοπιστεί και στους ηγέτες που  επιθυμούν εξίσου να κάνουν την τεχνολογία να λειτουργήσει για αυτούς.

Πώς όμως τα στελέχη των Meta, Google, Microsoft και άλλων μεγάλων εταιρειών έχουν αξιοποιήσει προσωπικά την τεχνητή νοημοσύνη;

Τζένσεν Χουάνγκ – Νvidia

Ο Τζένσεν Χουάνγκ της Nvidia δήλωσε ότι χρησιμοποιεί το Perplexity AI «σχεδόν καθημερινά».

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας τσιπ που κατασκευάζει τις πολυπόθητες GPU για την τροφοδοσία μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης χρησιμοποιεί τη μηχανή αναζήτησης ερωτήσεων και απαντήσεων με τεχνητή νοημοσύνη «για έρευνα», όπως δήλωσε στο Wired τον Φεβρουάριο.

Στη συνέντευξη, έδωσε ένα παράδειγμα για το πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί το Perplexity για να μάθει για τις πρόσφατες εξελίξεις στην ανακάλυψη φαρμάκων με τη βοήθεια υπολογιστή.

«Αυτό που είναι καλό να κάνετε είναι να αποφασίσετε ποιο θέμα θέλετε να ψάξετε. Να το βάλετε σε ένα «πλαίσιο»», δήλωσε ο Χουάνγκ στο Wired. «Από αυτό το πλαίσιο, θα μπορούσατε να κάνετε όλο και πιο συγκεκριμένες ερωτήσεις».

«Αυτό μου αρέσει πολύ σε αυτά τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα», είπε.

Ο διευθύνων σύμβουλος δήλωσε ότι χρησιμοποιεί και το ChatGPT της OpenAI.

Λίζα Σου – AMD

Η διευθύνουσα σύμβουλος της AMD, Λίζα Σου, δήλωσε ότι χρησιμοποιεί το Copilot της Microsoft για να «συνοψίζει τις συναντήσεις» και να «παρακολουθεί τις ενέργειες».

Παρόλα αυτά, η Σου δεν πιστεύει ότι ο βοηθός τεχνητής νοημοσύνης της Microsoft είναι τέλειος.

«Δεν γράφει τόσο καλά τα email μου», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της AMD κατά τη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας της στο SXSW τον Μάρτιο του 2024. «Δεν το χρησιμοποιώ γι’ αυτό».

Η Microsoft έχει ενσωματώσει το Copilot στη σουίτα προϊόντων γραφείου της, συμπεριλαμβανομένων των PowerPoint, Word και Excel.

Σάτυα Ναντέλα – Microsoft

Ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Σάτυα Ναντέλα, δήλωσε ότι ο αγαπημένος του τρόπος χρήσης του ChatGPT είναι να εξηγεί τη γερμανική φιλοσοφία και την περσική ποίηση.

Ο Ναντέλα δήλωσε ότι το ChatGPT τον βοηθά να κατανοήσει πολύπλοκα κείμενα φιλοσόφων όπως ο Μάρτιν Χάιντεγκερ.

«Θυμάμαι τον πατέρα μου να προσπαθεί να διαβάσει τον Χάιντεγκερ στα σαράντα του και να παλεύει με αυτό, και εγώ το έχω επιχειρήσει χίλιες φορές και έχω αποτύχει», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος σε ένα επεισόδιο του Freakonomics Radio τον Ιούνιο του 2023. «Αλλά πρέπει να πω ότι το να ζητάς από το ChatGPT ή το Bing chat να συνοψίσουν τον Χάιντεγκερ είναι ο καλύτερος τρόπος για να τον διαβάσεις».

Εντυπωσιάστηκε επίσης από την ικανότητα του AI chatbot να μεταφράζει ποίηση:

«Το πιο ενδιαφέρον πράγμα σε αυτό είναι ότι συλλαμβάνει το βάθος της ποίησης», δήλωσε ο Ναντέλα στο podcast. «Βρίσκει με κάποιο τρόπο ένα νόημα που είναι πέρα από τις λέξεις και τη μετάφραση. Αυτό θεωρώ ότι είναι απλά πρωτοφανές».

Βίνοντ Κόσλα – Khosla Ventures

Ο επιχειρηματίας Βίνοντ Κόσλα δήλωσε ότι χρησιμοποίησε το ChatGPT για να γράψει ένα κείμενο σε… ραπ ρυθμό  για το γάμο της κόρης του.

«Έγραψα αυτό που ήθελα να της πω ως ομιλία και έβαλα το ChatGPT να κάνει τους στίχους ραπ. Το έκανε, και στη συνέχεια το εισήγαγα σε μια μουσική τεχνητή νοημοσύνη», έγραψε ο επενδυτής του OpenAI στο X, πρώην Twitter, τον Οκτώβριο του 2023.

«Έτσι ήμουν σε θέση να βάλω στα ηχεία ένα προσωπικό ραπ τραγούδι από μένα», πρόσθεσε ο Κόσλα. «Επέκτεινε τις δυνατότητές μου. Σήμαινε πολλά για μένα».

Είναι ο ιδρυτής της Khosla Ventures, μιας εταιρείας VC που επενδύει σε νεοφυείς επιχειρήσεις στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, της καθαρής τεχνολογίας και της βιοϊατρικής, μεταξύ άλλων τομέων.

 

Σαμ Άλτμαν – OpenAI

Ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της OpenAI, Σαμ Άλτμαν, δήλωσε ότι χρησιμοποιεί το chatbot της εταιρείας του για μετάφραση και σύνταξη κειμένων.

Τον Αύγουστο του 2023, ο Άλτμαν δήλωσε στο Bloomberg ότι το ChatGPT ήταν «σωτήριο» για τη μετάφραση κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας περιοδείας του, όπου συζητούσε για το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης. Σε διάστημα τριών μηνών, επισκέφθηκε χώρες όπως το Ισραήλ, η Ιορδανία, το Κατάρ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Ινδία και η Νότια Κορέα.

Το πρόσωπο πίσω από το ChatGPT δήλωσε ότι το δημιούργημά του τον βοηθά να «γράφει πιο γρήγορα» και να «σκέφτεται περισσότερο».

 

Σούνταρ Πιτσάι – Google

Ο Σούνταρ Πιτσάι, διευθύνων σύμβουλος της Google, δήλωσε ότι χρησιμοποίησε ένα γλωσσικό μοντέλο για να μιλήσει στον πλανήτη Πλούτωνα με τον γιο του.

Σε ένα επεισόδιο του τεχνολογικού podcast «Hard Fork» των New York Times, ο Πιτσάι είπε ότι ζήτησε από το LaMDA, ένα από τα πρώτα μοντέλα συνομιλιακής τεχνητής νοημοσύνης, να προσποιηθεί ότι ήταν ο πλανήτης Πλούτωνας για να δοκιμάσει τις δυνατότητές του.

Κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας, το LaMDA είπε στον Πιτσάι και τον γιο του ότι ο Πλούτωνας είναι «πραγματικά μοναχικός» επειδή βρίσκεται τόσο μακριά στο διάστημα.

«Ένιωσα θλίψη μιλώντας του εκείνη τη στιγμή», δήλωσε ο CEO στο επεισόδιο του podcast τον Μάρτιο του 2023.

Ρώτησε επίσης το LaMDA τι θα έπρεπε να κάνει για τα 80ά γενέθλια του πατέρα του. Η ΤΝ τού πρότεινε να φτιάξει ένα λεύκωμα.

«Δεν είναι και τόσο βαθυστόχαστο, αλλά πυροδοτεί τη φαντασία με τον τρόπο που λέει τα πράγματα», είπε στο NYT.

Η Google παρουσίασε τον Δεκέμβριο του 2023 το Gemini, το πιο πρόσφατο γλωσσικό της μοντέλο που θα μπορούσε να παράγει κείμενο και φωτογραφίες χρησιμοποιώντας προτροπές.

 

Γουόρεν Μπάφετ – Berkshire Hathaway

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Γουόρεν Μπάφετ δήλωσε ότι χρησιμοποίησε το ChatGPT για να μεταφράσει το τραγούδι του Φρανκ Σινάτρα «My Way» στα ισπανικά.

Ο πρόεδρος της Berkshire Hathaway φάνηκε να είναι ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα.

«Το είχα μπροστά μου μεταφρασμένο σε 2 δευτερόλεπτα, με ομοιοκαταληξία κι όλας!», δήλωσε ο Μπάφετ στο CNBC τον Απρίλιο του 2023 σχετικά με το τραγούδι.

Ενώ ο δισεκατομμυριούχος δήλωσε ότι βλέπει τη δυνατότητα του ChatGPT να εξοικονομεί χρόνο, ήταν επιφυλακτικός για το αν θα μπορούσε να επηρεάσει θετικά την κοινωνία.

«Νομίζω ότι αυτό είναι εξαιρετικό, αλλά δεν ξέρω αν είναι ωφέλιμο», δήλωσε στο CNBC.

 

Τιμ Κουκ – Apple

Ο Τιμ Κουκ, διευθύνων σύμβουλος της Apple, δήλωσε ότι χρησιμοποιεί το ChatGPT στην
«προσωπική του ζωή».

Ο Κουκ δεν διευκρίνισε πώς χρησιμοποιεί το chatbot τεχνητής νοημοσύνης. Είπε, ωστόσο, ότι είδε τις δυνατότητές του «μετά τη δοκιμή».

«Είμαι ενθουσιασμένος με αυτό», δήλωσε στο CNBC σε συνέντευξή του τον Ιούνιο του 2023. «Νομίζω ότι υπάρχουν κάποιες μοναδικές εφαρμογές γι’ αυτό και τις εξετάζουμε προσεκτικά».

Η Apple φαίνεται να υστερεί σε σχέση με ορισμένους άλλους μεγάλους παίκτες της Τεχνολογίας στο μέτωπο της Τεχνητής Νοημοσύνης. Η κατασκευάστρια εταιρεία iPhone αναμένεται να συζητήσει τα έργα AI της κατά τη διάρκεια του συνεδρίου προγραμματιστών του Ιουνίου.

 

Μαρκ Ζούκερμπεργκ – Meta

Ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, κατασκεύασε έναν προσωπικό βοηθό τεχνητής νοημοσύνης με την ονομασία «Jarvis» για να διαχειρίζεται διάφορα μέρη του σπιτιού του.

Το 2016, ο Jarvis «έλεγχε τα φώτα, τις συσκευές, τη θερμοκρασία, τη μουσική και τα συστήματα ασφαλείας του σπιτιού», όπως έγραψε ο Ζούκερμπεργκ σε ανάρτησή του στο blog. Δήλωσε επίσης ότι ο Jarvis ελεγχόταν και από το τηλέφωνο και τον υπολογιστή του και μπορούσε να μάθει νέες λέξεις και έννοιες.

Η Meta κυκλοφόρησε το Llama-2, το μεγάλο γλωσσικό μοντέλο της που είναι ισοδύναμο με το GPT του OpenAI, τον Ιούλιο του 2023 σε επιλεγμένους χρήστες. Έκτοτε, η εταιρεία έχει κυκλοφορήσει έξυπνα γυαλιά Ray-Ban Smart Glass es με τεχνητή νοημοσύνη και AI chatbots με προσωπικότητες διασημοτήτων. Το Llama-3, το πιο προηγμένο μοντέλο της, βρίσκεται ακόμη στα σκαριά.

Διαβάστε ακόμη

Αναγκαιότητα η αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου – Ευκαιρίες και προκλήσεις για την επόμενη ημέρα

iDNA Genomics: Η συμπόρευση με τη ΒΙΑΝΕΞ και το σχέδιο για εισαγωγή στον Nasdaq (pics + γραφήματα)

Πάσχα 2024: Επάρκεια αγαθών στην αγορά – Πού κυμαίνονται οι τιμές (vid)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ