Ο υψηλός πληθωρισμός κάνει αρκετά αμερικανικά νοικοκυριά να ναισθάνονται οικονομική πίεση, την ώρα που κάποιοι ισχυρίζονται ότι μπορεί να μπει ένα τίμημα στην ευτυχία. Και αυτό το νούμερο είναι 1,2 εκατομμύρια δολάρια. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έκθεση Financial Happiness του Empower, το 60% των Αμερικανών εκτιμά ότι τα χρήματα μπορούν να αγοράσουν την ευτυχία και η επίτευξη μιας συγκεκριμένης καθαρής αξίας είναι το κλειδί για την ικανοποίηση.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του CNBC, με το χρέος πιστωτικών καρτών σε επίπεδα ρεκόρ και το μειωμένο ποσοστό  αποταμιεύσεων οι Αμερικανοί λένε τώρα, ότι θα έπρεπε να κερδίζουν 284.167 δολάρια το χρόνο για να είναι ευτυχισμένοι, σύμφωνα με την έκθεση Empower.

Ωστόσο, οι νέοι βάζουν το τίμημα της ευτυχίας ακόμη υψηλότερα σύμφωνα με την έκθεση. Πιο συγκεκριμένα, οι millennials πάνω από τα 500.000 δολάρια, ενώ από κοινού με τη Gen Z είναι πιο πιθανό να πουν ότι τα χρήματα μπορούν να αγοράσουν την ευτυχία.

Ακόμη, πάνω από το μισό, ή το 53% των Gen Z δήλωσε ότι το αυξανόμενο κόστος ζωής ήταν εμπόδιο στην οικονομική τους επιτυχία, σύμφωνα με ξεχωριστή έρευνα της Bank of America.

Εκτός από το αυξανόμενο κόστος διατροφής και στέγασης, οι Μillennials και η Gen Z αντιμετωπίζουν και άλλες οικονομικές προκλήσεις που δεν είχαν οι γονείς τους ως νεαροί ενήλικες. Όχι μόνο οι μισθοί τους είναι χαμηλότεροι από τις αποδοχές των γονιών τους όταν ήταν στα 20 και στα 30 τους, αλλά έχουν επίσης μεγαλύτερα υπόλοιπα φοιτητικών δανείων.

Εκτός αυτών, η συνταξιοδότηση είναι συχνά το μεγαλύτερο εμπόδιο όσον αφορά την οικονομική ασφάλεια,  Όλο και περισσότεροι, ακόμη και γιατροί, δικηγόροι και άλλοι υψηλά αμειβόμενοι επαγγελματίες που συχνά θεωρούνται ήδη «πλούσιοι», καθώς επωφελούνται από σταθερές θέσεις εργασίας, έχουν δικό τους σπίτι και ακόμη και έναν καλά γεμάτο αποταμιευτικό λογαριασμό συνταξιοδότησης, δήλωσαν ότι δεν αισθάνονται οικονομικά άνετα.

Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι στην έκθεση Empower δήλωσαν ότι θα χρειάζονταν 1,2 εκατομμύρια δολάρια στην τράπεζα, άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι άτομα με υψηλή καθαρή αξία βάζουν τον πήχη ακόμη υψηλότερα. Περισσότεροι από τους μισούς είπαν ότι θα χρειαστούν περισσότερα από 3 εκατομμύρια δολάρια και το ένα τρίτο είπε ότι θα χρειαζόταν περισσότερα από 5 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με έκθεση της Edelman Financial Engines.

Διαβάστε ακόμη:

Η Κομισιόν ενέκρινε το σχέδιο «Ηρακλής ΙΙΙ» για μείωση των NPL’s

Το βρετανικό φιάσκο: Πώς σχολιάζουν τα διεθνή μέσα τη ματαίωση της συνάντησης Μητσοτάκη – Σούνακ

Τράπεζες: Πέρασαν από την πιο αυστηρή άσκηση ανθεκτικότητας, αλλά «είδαν» τις καταθέσεις τους να μειώνονται

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφθείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ