Τα πρώτα πλάνα από τις ζημιές στον υποθαλάσσιο αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream στη Βαλτική Θάλασσα δημοσιεύθηκαν από τη σουηδική εφημερίδα Expressen, η οποία έλαβε αποκλειστική άδεια από τις αρχές για τη σχετική λήψη.

Το βίντεο, που τραβήχτηκε από υποβρύχιο drone, δείχνει σημαντικές ζημιές στον αγωγό φυσικού αερίου. Φαίνεται επίσης ότι σε ορισμένα σημεία του σωλήνα υπάρχουν ρωγμές, ενώ σε άλλα το μέταλλο έχει παραμορφωθεί σημαντικά. Συγκεκριμένα, η σουηδική εφημερίδα αναφέρει πως ένα τμήμα μήκους τουλάχιστον 50 μέτρων λείπει από τον αγωγό Nord Stream 1 στο βυθό της Βαλτικής.

Στον πυθμένα της θάλασσας γύρω από τον σωλήνα είναι ορατά ίχνη μιας πολύ ισχυρής έκρηξης.

Στο βίντεο της Expressen, που τραβήχτηκε με ένα μικρό τηλεχειριζόμενο υποθαλάσσιο όχημα, ένα υποβρύχιο drone, εικονίζεται λυγισμένο μέταλλο και ο διάπλατα ανοιγμένος αγωγός στο βυθό της Βαλτικής, σε βάθος περίπου 80 μέτρων.

Σύμφωνα με την σουηδική εφημερίδα, το μέγεθος της ζημιάς δείχνει πόσο ισχυρή ήταν η έκρηξη που κατέστρεψε τον αγωγό.

«Για να καταστραφεί ένα τόσο παχύ μέταλλο, χρειάζεται πολύ μεγάλη προσπάθεια, όπως βλέπουμε (στο βίντεο)», δήλωσε στο δημοσίευμα ο χειριστής του drone Trond Larsen.

Διαβάστε επίσης

Η Αθήνα «έχει Αύγουστο» στα ξενοδοχεία, ο Βοτανικός ζεσταίνει τους εργολάβους, η βίλα του Πρεμ στ’ Αστέρια και η First Centier ετοιμάζεται

Πλειστηριασμοί: «Κληρώνει» για τη βίλα του Γιώργου Γλου – Αλλάζει χέρια το κόσμημα της Καστέλας; (pics)

«Βράζει» η αγορά γάλακτος – Ισχυρές πιέσεις για ΔΕΛΤΑ, ΦΑΓΕ, ΚΡΙ ΚΡΙ