Διεθνή

Ταξιδιωτική οδηγία της Κίνας κατά των ΗΠΑ

  • newsroom


Χθες, η Κίνα έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και σε φοιτητές και ακαδημαϊκούς που σκοπεύουν να σπουδάσουν ή να εργαστούν σε πανεπιστήμια στις ΗΠΑ, κάνοντας λόγο για περιορισμούς στη διάρκεια ή άρνηση στη χορήγηση βίζα

Το Πεκίνο περνά στην αντεπίθεση κατά των ΗΠΑ απευθύνοντας προειδοποιήσεις προς τις κινεζικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ, αλλά και μέσω ταξιδιωτικής οδηγίας προς τους Κινέζους που εργάζονται, σπουδάζουν και ταξιδεύουν στην Αμερική.

Όπως μεταδίδει το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV, το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών καταγγέλλει ότι προσφάτως, οι αμερικανικές αρχές επιβολής του νόμου έχουν επανειλημμένα παρενοχλήσεις τους Κινέζους πολίτες στις ΗΠΑ.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Τουρισμού προειδοποίησε τους Κινέζους τουρίστες για ενδεχόμενες απειλές – ληστεία και ένοπλη βία – κατά την επίσκεψή τους στις ΗΠΑ.

Χθες, η Κίνα έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και σε φοιτητές και ακαδημαϊκούς που σκοπεύουν να σπουδάσουν ή να εργαστούν σε πανεπιστήμια στις ΗΠΑ, κάνοντας λόγο για περιορισμούς στη διάρκεια ή άρνηση στη χορήγηση βίζα.

Οι σχέσεις ανάμεσα στην Κίνα και στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επιδεινωθεί λόγω της μεταξύ τους εμπορικής διαμάχης, των αμερικανικών κυρώσεων στον κινεζικό κολοσσό των τηλεπικοινωνιών Huawei, αλλά και στην ένταση στη Νότια Σινική Θάλασσα.