Την επέκτασή της στους ηλεκτροκινητήρες για σκάφη και αεροπλάνα φαίνεται ότι σχεδιάζει η Tesla, σύμφωνα με το περιοδικό Elecktreck, το οποίο επικαλείται έγγραφα που έχει καταθέσει η εταιρεία στις ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει το περιοδικό σε αποκλειστικό δημοσίευμα, η Tesla έχει καταθέσει τα σχετικά έγγραφα, προκειμένου να χρησιμοποιεί το εμπορικό σήμα της σε κινητήρες και για άλλα οχήματα, τα οποία θα είναι «μη επίγεια».

Το Elecktreck αναφέρει επίσης ότι ο προσδιορισμός αυτής της κατηγορίας είναι κάπως ασαφής, αν και στα έγγραφά της η Tesla επισημαίνει ότι με το εμπορικό σήμα της «σκοπεύει να καλύψει τις κατηγορίες των ασύγχρονων κινητήρων όχι για επίγεια οχήματα, κινητήρες για αεροπλάνα, σύγχρονους κινητήρες όχι για επίγεια οχήματα, κινητήρες μόνιμου μαγνήτη, κινητήρες για σκάφη», ηλεκτρικούς κινητήρες για παιχνίδια, γραμμικούς κινητήρες κ.ά.

Επίσης, η εταιρεία διευκρινίζει ότι αυτήν τη στιγμή δεν χρησιμοποιεί το σήμα της για αυτές τις κατηγορίες, αλλά σκοπεύει να το κάνει στο μέλλον.

Υπενθυμίζεται ότι ο Έλον Μασκ έχει δηλώσει από καιρό ότι σκέφτεται να κατασκευάσει ένα ηλεκτρικό αεροπλάνο, θεωρώντας ωστόσο ότι προς το παρόν η Tesla πρέπει να επικεντρωθεί στα επίγεια οχήματα.

Διαβάστε ακόμη

Fed: Υψηλά επιτόκια μέχρι να σημειωθεί πρόοδος στον πληθωρισμό

Meta: Πρόστιμο ύψους €390 εκατ. από την ΕΕ για τις προσωποποιημένες διαφημίσεις

Guardian: Το Βρετανικό Μουσείο συζητά με την Ελλάδα για την επιστροφή μερικών από τα Γλυπτά του Παρθενώνα