Διεθνή

Tesla: Σε ένα μήνα έχει χάσει κεφαλαιοποίηση 244 δισ. δολαρίων

  • newsroom


Το κύμα πωλήσεων των τελευταίων εβδομάδων έχει ψαλιδίσει όμως και την περιουσία του επικεφαλής της Tesla Έλον Μασκ

Το sell off κυριαρχεί στους κλάδους της τεχνολογίας στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση, γεγονός το οποίο δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστη τη μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla, η οποία έχει χάσει περισσότερα από 244 δισ. δολάρια κεφαλαιοποίησης τον τελευταίο μήνα.

Η μετοχή της Tesla καταγράφει απώλειες άνω του 3%, σήμερα Δευτέρα 8 Μαρίου.

Το κύμα πωλήσεων των τελευταίων εβδομάδων έχει ψαλιδίσει όμως και την περιουσία του επικεφαλής της Tesla Έλον Μασκ, ο οποίος με βάσει το κλείσιμο της Παρασκευής έχει απωλέσει μέχρι στιγμής 43 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Reuters.

Το τελευταίο διάστημα, οι τεχνολογικές μετοχές, επιδόθηκαν σε ένα εντυπωσιακό ράλι που τροφοδότησε την ανάκαμψη της αγοράς από τα χαμηλά της κρίσης της πανδημίας που καταγράφηκαν τον προηγούμενο Μάιο, ωστόσο πλέον έχουν “φρενάρει” λόγω των αυξανόμενων αποδόσεων στα ομόλογα αλλά και της στροφής των επενδυτών σε τομείς που αναμένεται να επωφεληθούν από την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας εν μέσω της επιταχυνόμενης διάθεσης των εμβολίων κατά του κορωνοϊού.

“Οι άνθρωποι μπήκαν εξαιρετικά επιθετικά στη μετοχή οδηγώντας την από τα 40 δολάρια στα 900 δολάρια, και αυτό σημαίνει ότι θα βγουν εξίσου γρήγορα”, αναφέρει ο αναλυτής της Roth Capital Partners, Craig Irwin.

“Προφανώς ήταν υπερβολική η τιμή στα 200 δολάρια, και θα έλεγα εξωπραγματική στα 900 δολάρια. Ωστόσο, οι μικροεπενδυτές συχνά δεν πωλούν το ίδιο γρήγορα όσο οι θεσμικοί, επομένως η διόρθωση θα μπορούσε να διαρκέσει περισσότερο από ό,τι για άλλες τεχνολογικές μετοχές”, συμπληρώνει.

Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έχει υποχωρήσει περισσότερο από 8% τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

Διαβάστε περισσότερα

Κρίσιμο δεκαήμερο διαβουλεύσεων και αποφάσεων για τις κεντρικές τράπεζες

Πού βρίσκονται τώρα τα ενοίκια γραφείων σε βασικούς οδικούς άξονες της Αθήνας

Επίδομα 534 ευρώ: Τα νέα κριτήρια για την καταβολή – Ποιοι δεν θα το λάβουν τον Μάρτιο

Απόρρητο Απόρρητο