Σε ένα από τα πλουσιότερα προάστια αναμένεται να εξελιχθεί το Ολυμπιακό Χωριό στο Τόκιο, καθώς οι κατοικίες που χτίστηκαν για να φιλοξενήσουν τους αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων θα πωληθούν ως ιδιωτικές κατοικίες, με τιμές που θα ξεκινούν περίπου από τις 445.000 δολάρια.

Το Ολυμπιακό και Παραολυμπιακό Χωριό στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας βρίσκεται στην προκυμαία Harumi και η κατασκευή του κόστισε περίπου 2 δισ. δολάρια.

Οι χώροι που χρησιμοποιήθηκαν για τη φιλοξενία των 11.656 αθλητών που συμμετείχαν στους Αγώνες θα ανακαινιστούν και θα πουληθούν ως ιδιωτικές κατοικίες, ενώ οι τοπικές Αρχές αναπτύσσουν σχέδια με σκοπό τη δημιουργία μιας νέας κοινότητας, όπου πολλοί και διαφορετικοί άνθρωποι θα μπορούν να ζουν και να αλληλεπιδρούν με άνεση στην περιοχή.

Στο ιαπωνικό Ολυμπιακό Χωριό οι ψηφιακές τεχνολογίες βρίσκονται παντού, ενώ υπάρχουν όλα όσα χρειάζονται οι πολίτες στην καθημερινότητά τους, όπως πολυ-ιατρείο, ταχυδρομείο, αλλά και αίθουσα συνεστιάσεων, κέντρο ψυχαγωγίας με ψηφιακά παιχνίδια και καρέκλες μασάζ, ακόμη και παιδική χαρά σε σχήμα πειρατικού πλοίου.

Στους δρόμους του Ολυμπιακού Χωριού θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν τα αυτόνομα οχήματα e-Palette, τα οποία διαθέτουν χαρακτηριστικά υψηλής τεχνολογίας και μπορούν να προσφέρουν αυτονομία επιπέδου 4, δηλαδή το δεύτερο υψηλότερο επίπεδο αυτονομίας οχημάτων.

Το Ολυμπιακό και Παραολυμπιακό Χωριό του Τόκιο αποτελείται από 4.145 διαμερίσματα προς πώληση που βρίσκονται σε τρία οικιστικά συγκροτήματα, τα οποία έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθούν μέχρι το φθινόπωρο του 2023.

Εξαίρεση αποτελεί ο πύργος που βρίσκεται στην περιοχή και η πώλησή του αναμένεται να γίνει τον Σεπτέμβριο 2025.

12.000 κάτοικοι μέχρι το 2024

Η περιοχή αποτελείται από τέσσερις συνοικίες: Το «Sun Village» είναι η μεγαλύτερη και θα περιλαμβάνει 1.822 διαμερίσματα, το «Park Village» θα περιλαμβάνει 1.637 κατοικίες, ενώ το «Sea Village» θα αποτελείται από 686 σπίτια μέχρι 123τμ, που θα διαθέτουν τέσσερα υπνοδωμάτια και μπαλκόνι.

Επίσης, το «Port Village» θα περιλαμβάνει 1.487 χώρους ενοικίασης, ανάμεσα στους οποίους και στέγαση για ηλικιωμένους, καθώς επίσης καταστήματα, παιδικό σταθμό και εμπορικές εγκαταστάσεις.

Συνολικά, υπάρχουν 24 κτίρια που έχουν κατασκευαστεί σε μεγάλο βαθμό με οικολογικά υλικά και μέχρι το 2024 υπολογίζεται ότι θα έχουν στεγάσει 12.000 κατοίκους. Τον Ιούλιο 2019 διατέθηκαν για αγορά οι πρώτες 600 κατοικίες, για τις οποίες υποβλήθηκαν 1.543 αιτήσεις, που όμως μπλόκαραν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι αιτήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν και πάλι το φθινόπωρο.

Διαβάστε ακόμη

Moody’s: Καμπανάκι για την Ελλάδα από την κλιματική αλλαγή

Copernicus: Τεράστια η οικολογική καταστροφή στην Εύβοια – Οι καμένες εκτάσεις από ψηλά

«Πικρός» καφές: Γιατί εκτινάχθηκε η τιμή του στις αγορές – Πότε θα δούμε αυξήσεις