Διεθνή

Τόκιο: «Όχι» στη Μόσχα για εμπορικές συναλλαγές με ρούβλια

  • newsroom


Απαγορεύει από τις 5 Απριλίου τις εξαγωγές πολυτελών προϊόντων στη Ρωσία

Η Ιαπωνία θα ζητήσει από τις εταιρείες της χώρας να αρνηθούν, αν το ζητήσει η Ρωσία, να πληρώνουν σε ρούβλια για τις οικονομικές συναλλαγές τους, ιδιαίτερα στον ενεργειακό τομέα, δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ιαπωνικού υπουργικού συμβουλίου Χιροκάζου Ματσούνο.

Η Μόσχα ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι “εχθρικές” χώρες προς τη Ρωσία θα πρέπει να πληρώνουν σε ρούβλια, κι όχι σε ευρώ, για το ρωσικό φυσικό αέριο μετά την συσπείρωση των ΗΠΑ και των ευρωπαίων συμμάχων για την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία μετά την εισβολή της στην Ουκρανία.

Παράλληλα το ιαπωνικό υπουργείο Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ιαπωνία θα απαγορεύσει την εξαγωγή πολυτελών προϊόντων στη Ρωσία, σε ένα από τα πιο πρόσφατα μέτρα που λαμβάνει σε αντίδραση στην εισβολή της χώρας αυτής στην γειτονική Ουκρανία.

Το μέτρο αυτό θα τεθεί σε ισχύ στις 5 Απριλίου και στα προϊόντα που θα απαγορευτούν οι εξαγωγές τους στη Ρωσία περιλαμβάνονται πολυτελή αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, ποτά, καλλυντικά, προϊόντα μόδας και έργα τέχνης, πρόσθεσε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Η Ρωσία χαρακτηρίζει τη δράση της στην Ουκρανία «ειδική επιχείρηση».

Διαβάστε ακόμα:

Αυτές είναι οι παρεμβάσεις για την ενίσχυση της επισιτιστικής ασφάλειας της χώρας

e-αποδείξεις: Πώς να αποφύγετε τα πρόστιμα και να κερδίσετε μέχρι 2.300 ευρώ

Social media – έρευνα: Πιο επιβλαβής η χρήση τους για την ψυχολογία των κοριτσιών από ό,τι των αγοριών